Wpis z mikrobloga

#oswiadczenie #windows #windows7 #windows8 #windows10 #windowsxp #takaprawda

Nie ogarniam ludzi, ktorzy hejtuja win8 glownie lub tylko za menu start. Przeciez start nie sluzy do grania/przegladania stron www/ogladania filmow itp. Tam sie wchodzi raz jakis czas, zeby odpalic program i wcale nie trzeba szukac go na tej liscie tylko wystarczy zaczac pisac nazwe aplikacji i po chwili po prawej stronie pojawi sie szukany program.

Dla mnie start w 8.1 jest duzo lepszy od tego w win7 czy xp, poniewaz lubie miec czysty pulpit, a aplikacje ktore czesto odpalam mam wrzucone na glowne okno menu start. Przykladowo, co mam zrobic gdy chce odpalic np. steama? Wciskam na klawiaturze klawisz z logo windowsa lub otwieram myszka menu start i potem klikam na ikone skrotu steama, ktora wczesniej tam umiescilem. Ohh jakie to bylo trudne, skomplikowane i czasochlonne xD
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cdrw: wiesz my jesteśmy tylko pracownikami szeregowymi i nic bez chociażby serwisu nie możemy zmieniać.
Przyjeżdżali wczoraj i próbowali cofać upgrade z 8.1 na 8.0 i próbować zainstalować drukarki itd.
Skanery wysypują błąd "Launcher has stopped working" podczas pracy, więc to jest niedopuszczalne, gdy normalnie działa sklep i przy skanowaniu towarów wysypuje system na win8.
Od poniedziałku będą próbować poprawiać, dzisiaj kasy działały na XP i cały dzień bez problemu,
  • Odpowiedz
Nie ogarniam ludzi, ktorzy hejtuja win8 glownie lub tylko za menu start.

@cdrw: Serio to jedyne opinie jakie widujesz? Przecież to jest najmniejszy problem, głównymi bolączkami Windowsa 8.1 są: z-----y system aktualizacji - nie wiem co tam jest s---------e, ale potrafią się ściągać i instalować z pół godziny, a nawet godzinę. Oczywiście nie może wszystkiego zrobić podczas pracy tylko przy wyłączaniu komputera... Do tego nie zawsze pokazuje postępu pobierania i
  • Odpowiedz
@cdrw: @berenjena: Nie wiem dlaczego, ale mi komp z Win8 włącza się/uruchamia ponownie dużo dłużej niż słabszy sprzęt z zainstalowaną 7, który był dużo dłużej nieformatowany, nawet jak mój obecny ma na startup wyłączone co się da. Ale ogólnie to Win8 jest spoko.
  • Odpowiedz