Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +211
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te

kimunyest95 +76
Znajomy Chińczyk powiedział mi, że jego mama właśnie kupiła sobie samochód za 12k EUR (po przeliczeniu) - moja pierwsza reakcja, pewnie jakaś Toyota czy Mazda, przekraczająca 5 lat…
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
No, ale nie - VW Tharu, model bliźniaczy Skody Karoq/Seata Ateca. 12 tysięcy EUR, nowy prosto z salonu!
A w Europie wyszedł niedawno nowy TRoc, który bez szyb na korbkę kosztuje 40 tysięcy EUR - ja wam powiem tak, niech te chciwe korporacje giną.
źródło: IMG_5210
Pobierz

https://github.com/Glenpl/Sapper
Tak jak radziłeś, nie przepisałem tego jeszcze obiektowo. Mógłbyś jeszcze raz spojrzeć na ten kod i powiedzieć co jeszcze wymaga poprawy?
W wielu miejscach mam jednak więcej niż 2 poziomy wcięć, bo nie wiem jak to dzielić tak, aby zachowało czytelność.
#naukaprogramowania #codereview #cpp
https://github.com/Glenpl/Sapper/commit/dde6271d34e35577c0543800c9d2d83736a75e4f
unorderedmap > dictionary;Jeśli chodzi o prędkość - a jak wiadomo programiści c++ mają na nim bzika - idealne rozwiązanie (w twoim przypadku) to utworzenie dwuwymiarowej tablicy
enumTeraz takie małe todo list. Wczoraj napisalem proceduralne kółko i krzyżyk user vs user, jeszcze trochę poprawek i chyba wrzucę na githuba. W planach mam:
1. Dodac możliwość zapisu aktualnego stanu gry (sapera) do pliku i możliwość wczytania gry z tego save'a.
Piszę bo mam mały problem z tą wersją obiektową ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak dotąd robiłem tylko jakieś proste przykładowe programy obiektowo i nie do końca wiem jak wymodelować świat gry obiektowo.
Mam listę funkcji i podzieliłem je na
Podstawowe zasady dobrego dizajnu obiektowego: https://en.wikipedia.org/wiki/SOLID_%28object-oriented_design%29
Skup się na „rolach” – każdy obiekt odpowiada za jedno konkretne zadanie – wyobraź sobie, że obiekty to ludzie i że każda z tych osób ma wyznaczone zadanie do wykonania oraz
Ale jest to bardzo popularny paradygmat i ma swoje zalety – bo pozwala w spójny sposób modelować skomplikowane aplikacje i znacznie zwiększa „reużywalność” kodu.