Aktywne Wpisy
grzemiak +547
Następca Majtczaka z wczorajszego znaleziska jak widać mocno się "przejął" tym, że wylądował na w gorących na głównej...
#majtczak #bandytazkamerka #wypadek #stopcham #samochody #patologiazmiasta #patologia #prawo
#majtczak #bandytazkamerka #wypadek #stopcham #samochody #patologiazmiasta #patologia #prawo
splinter96 +98
Wg statystyk wykopu @WielkiNos założyła konto 2 lata i 8 miesięcy temu, w tym czasie miała 25000 akcji, z czego około 21500 to wpisy/komentarze. Średnio więc zamieszcza tu około 22 wpisy/komentarze dziennie.
Dlaczego @WielkiNos tak dużo czasu spędza na śmieszkowym portalu (plus na stronach, z których bierze swój content) zamiast zająć się rodzeniem dzieci i ogarnianiem rodziny? ¯\(ツ)/¯
#heheszki #bekaztwitterowychjulek #bekazwykopowychjulek #p0lka
Dlaczego @WielkiNos tak dużo czasu spędza na śmieszkowym portalu (plus na stronach, z których bierze swój content) zamiast zająć się rodzeniem dzieci i ogarnianiem rodziny? ¯\(ツ)/¯
#heheszki #bekaztwitterowychjulek #bekazwykopowychjulek #p0lka
On jest oryginalnie opisany tutaj
Wy go sobie komentujecie, naśmiewacie się i podśmiechujecie. To bardzo fajnie, że się dobrze bawicie - ale obrazowanie problemu jako "dziwność" czy "normalna część życia - to kobity są hehehe nie ogarniesz" nie zmienia faktu: ci ludzie nie potrafią się komunikować. Spójrzmy na jedno, jedyne pytanie którego zabrakło w tej konwersacji, a które zmieniłoby wszystko:
Siedze z #rozowypasek w knajpie i sie mnie nagle pyta:
- Która barmanka Ci sie bardziej podoba, brunetka czy blondynka? Pewnie blondynka...
- Nie, brunetka w sumie lepsza.
- To czemu siedzisz tu ze mna, a nie z nia?
- Uważasz, że powinienem siedzieć tu z nią.
- Nie.
- Widzisz, ja też tak uważam. Nie powinienem tu siedzieć z żadną z nich. Przyszedłem tutaj z tobą ponieważ cenię ciebie jako człowieka i jako kobietę.
Ktoś z was może powiedzieć, że to jakaś diabelska sztuczka. Znów będziecie próbowali się zasłaniać "hehelogikaruzowychpaskow". To nie są żadne sztuczki. To zwyczajne odniesienie się do sedna problemu - który dla każdego dorosłego człowieka powinien być jasny. Nieistotna jest tutaj płeć danej osoby. Każdy kogo cechuje jakiegoś rodzaju niepewność lub strach, zaniżona samoocena będzie od czasu do czasu popadać w tego rodzaju zachowanie obronne. Musicie się po prostu otworzyć i starać się dotrzeć do sedna sprawy. Zabawić w psychologa - ponieważ wasze matki i wasi ojcowie nie potrafili wam ani waszym bliskim przekazać odpowiednich umiejętności. Musicie po prostu zacząć pracować nad swoimi umiejętnościami emocjonalnymi. I nagle okaże się, że nie ma potrzeby na śmiechy i hihy. Że temat przestał być taki zabawny - bo każda "zabawna historyjka" okazuje się być sprawą o podłożu emocjonalnym możliwą do rozwiązania w minutę. Nagle nie ma w nich nic śmiesznego.
#logikanormalnychludzi
Komentarz usunięty przez moderatora
@andzej74: No przyznaj się, że pozazdrościłeś jej co nie ? No to już jesteś razem z nią ! Papatki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wiem dlaczego założyłaś, że jej odpowiedź będzie brzmiała "Nie", a nie "To jak wolisz sobie z nią siedzieć to siedź" ..i foch.