Wpis z mikrobloga

Możecie mnie za to wrzucać na #czarnolisto ale dziś zrozumiałem doskonale o co walczy Bosky. Może i robi to niezbyt dobrze, ale jeśli ktoś uważa, że to co dzisiaj dzieje się na bulwarach to sam ma problem.

Nie przeszkadza mi, że ktoś pije, nie. Przestrzeń publiczna nie jest jednak miejscem do robienia takiego syfu.
#warszawa #pawelbosky #wisla
Pobierz x.....r - Możecie mnie za to wrzucać na #czarnolisto ale dziś zrozumiałem doskonale o...
źródło: comment_iTsEoit8FJX2OvSHNqXaylOwyhfKZlCQ.jpg
  • 69
@xSQr: Bardzo fajne miejsce tylko trochę mało przemyślana ilość śmietników. Jak wczoraj czekałem na 185 w tamtym miejscu to przechodziły dwa patrole policji. Wydaje mi się, że jakby było więcej śmietników (albo większe? kontener w jakiejś skrytce?) to by było dużo lepiej.
@loczyn: kultury też brakuje, ale inwestycje z mojej (podatnika) kasy powinny być nie tylko ładne ale i użyteczne. Z drugiej strony wydaje mi się, że zrobienie wystawki puszek/zwrotnych jest fair wobec zbieraczy surowców wtórnych, bo nie grzebią w śmietnikach, tylko pakują co jest ustawione w rządkach.
@xSQr: Mieszkam przy bulwarach i kiedy juz pogoda zaczyna byc plenerowa to codziennie, od 5-6 nad ranem przychodza tam sluzby sprzatajace i wszystko ogarniaja.
brakuje użytecznych śmietników? większe kosze nie pasowały do wizji projektanta i mądrych głów z urzędu?

@brmstufldigart: i brak śmietników postanowili zamanifestować rozbijając butelki i rozrzucając je po okolicy? Nie ma śmietnika to ładnie układam z boku. Może w Warszawie jest inaczej, ale w mojej okolicy takie grzecznie ułożone butelki szybko znajdują swoich nowych właścicieli.
@xSQr: takich bezmózgów trzeba tępić. to jest żałosne że cwaniak jeden z drugim potrafi kupić se pifffko i pójść nad wisłe sobie wypić a już debil wyrzucić do kosza który stoi obok to nie potrafi. czym to jest spowodowane ? nie chce się zniżać do poziomu sprzątających ? kurna, to chyba całe jego towarzystwo takie jest ze zaden sie nie wychyli z pomyslem posprzątania tego burdelu który po sobie zostawiają.
@xSQr: Mam gdzieś zdjęcie kosza pod syrenką, zapchany po brzegi, a wokół ustawiony wręcz ołtarzyk z butelek. A syrenka to już jest kawałek "dalej". Po prostu nie ma infrastruktury, która jest tam konieczna. Kosz co parę metrów i jakoś by to było.
@xSQr: jak sie pilo w plenerze to zawesze sie sprzatalo. Wiecie dla czego ? Podstawowy argument byl taki ze zawsze mozna bylo wrocic na miejsce ulubionych alkoholowych splenderow pod chmurka.
Pozdrawiam.
a te smierdziele niech giną.

@t12t12: Dokładnie, Polacy i tak przez nawyki z PRLu i to, że służby porządkowe działają jak działają, to w miarę sprzątają. Na zachodzie mają w dupie i na imprezach rzucają wszystko pod nogi bo i tak wiedzą, że potem wchodzi firma sprzątająca i to posprząta.
@msichal: wydaje mi się że jak były wianki i może w okresie letnim to było dostawione sporo stojaków na worki, bo koszami tego nazwać nie można. Ale i tak było zawsze pełno.

Ktoś wspomniał i Hiszpanii i ma rację. Tam w każdym lokalu wszyscy serwetki rzucają pod siebie. Pod koniec siesty jest jak w chlewie