Wpis z mikrobloga

Dziś oficjalnie przeszedłem z windy na Linuxa. Będę żałował? Zainstalowałem najnowszego Ubuntu 14.04 LTS i do tej pory wszystko śmiga ładnie :) Wszyscy od #linux szykujcie się, bo będę spamował pytaniami. Życzcie mi powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nobodykiers #oswiadczeniezdupy
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@purify: używałem kilku i powiem Ci jak wrażenia ok ?
Stare ubutnu Zajebiste na start (jako jedyne z debianowatych miało ogarniety instalator) ale bardzo nie lubi jak w nim grzebać na dziko i ogólnie takie jakies lekko n---------e się wydawało (ale to 7.10-9.4 wiec dawno)
Debian potem motzno :D jak już oganiasz co to apt i dlaczego no bajka działa śmiga u mnie na sewrwerze bez żadnej gleby długo na PC lekko
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: Połowy z tego nie zrozumiałem, ale lala XD Kiedyś na laptopie miałem Lubuntu i Minta. Mint poleciał szybko, bo miał straszne problemy z wi-fi, a lubuntu się posypało (coś z no grub), ale nigdy w nich nie grzebałem, służyły tylko do neta, filmu, muzyki. Teraz nawet nie umiem nic zainstalować Po apt-get install blabla wyskakuje, że nie udało się znaleźć pakietu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@0bj9y3m: Zassałem popcorn time, wypakowałem, uruchamiam terminal w folderze z nim , daję apt-get install popcorn-time i dostaję błąd
E:// Nie udało się odnaleźć pakietu Popcorn-Time :c

EDIT: Kliknąłem 2 razy z przyzwyczajenia i program się uruchomił. Tak powinno być? Wololo
  • Odpowiedz