Aktywne Wpisy

Metodzik +64
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA EPIC ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 Two Point Hospital za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 83/100, Userscore: 7.6/10
🔥 Two Point Hospital za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 83/100, Userscore: 7.6/10

p0melo +12
#programowanie #it #pracait #korposwiat #programista15k
4k na rękę dla inżyniera oprogramowania z 4-letnim doświadczeniem, ze znajomością języka angielskiego, speca od Javy i Reacta.
Wstyd..... Cieć ochroniarz więcej zarabia i nie zap-----ala w sprintach i nie spowiada się z tego co robił z dokładnością do sekundy.
To jest przykład, do czego doprowadza brak solidarności ludzi z branży, do tego doprowadziło szkolenie ludzi bez
4k na rękę dla inżyniera oprogramowania z 4-letnim doświadczeniem, ze znajomością języka angielskiego, speca od Javy i Reacta.
Wstyd..... Cieć ochroniarz więcej zarabia i nie zap-----ala w sprintach i nie spowiada się z tego co robił z dokładnością do sekundy.
To jest przykład, do czego doprowadza brak solidarności ludzi z branży, do tego doprowadziło szkolenie ludzi bez
źródło: obraz_2025-06-12_231115405
Pobierz

Mam do wyboru cztery biblioteki (środowiska?):
- JXBrowser (nie lubię Swinga, chociaż lubię Jave),
- TideSDK (Ruby nie umiem i nie chcę, Pythona nie umiem, a PHP nie lubię; da się w czymś innym pisać w tym?),
- GeckoSDK (nie chcę pisać w C++, odpaliłem przykłady, to średnio chodzą),
- QT (tu chyba można w Javie, widać, że framework istnieje od lat).
W którą warto pójść? Która jest prosta, przyjemna i się rozwija (a nie jest przestarzała)?
Jest coś podobnego do nich i wartego uwagi?
JXBrowser nie znam a z tego wszystko QT wydaje się być najbardziej sensowne (qml jest spoko :) )
@npsr: Ogólnie chcę zgłębić daną bibliotekę i napisać coś prostego (później jakby się w tym dało to może grę zamiast w LibGDX - ale nie jest to wymagane).
Ten TideSDK naprawdę taki zły? Bo z opisu wygląda fajnie i nowocześnie (jak pisze @Spisssek:). Ale i tak odrzucę go z powodu
O Gecko wiele nie powiem, bo nie próbowałem nawet niczego na nim specjalnie robić. Wiem, że działa i w sumie tyle.
O QML mogę powiedzieć tyle, że na ostatnim Mobilization chłopaki pokazywali jakiś tam swój framework rozwijający tą
Tak patrzę, że ten JXBrowser jest płatny (i to sporo), więc jednak odpada.
GeckoSDK jak rozumiem, to tylko C++, więc dla mnie też nie bardzo.
QT widzę, że też głownie C++ (większość książek jest w C++). Znalazłem Qt Jambi dla Javy, ale to już tak średnio (bo wiadomo, że to zawsze jakaś "nakładka").
TideSDK mówisz, że ma braki z nowym JavaScriptem, to też tak
Ja tam javy nie tykam. Tak sobie przysiągłem :) Ale cpp, czy python są fajne. Jak lubisz javę to na andka możesz pisać, objective c i csharp pomińmy minutą milczenia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
A ja lubię Jave (obiektowe na niej poznałem i się przyzwyczaiłem, jest prosta). C++ nie lubię (zarządzanie pamięcią, wskaźniki, dziwne konstrukcje w porównaniu do Javy). Ostatnio słychać głosy, że dużo osób przekonuje jaki to
Każdy język do czegoś służy i jest czemuś dedykowany. Protezy się przydają czasami. Phonegapp + cordova np - super proteza to stworzenia gunwo aplikacji na szybko.
Pytonga też średnio ogarniam a chciałbym wymiatać, bo jest łatwy, przyjemny i multi kulti. Java też multi platformowa, więc nie wiem z czym
JavaFX sama w sobie weszła na dobrą sprawę w Javie 8 i wypiera Swinga, więc na pewno
To jak wszystkie są protezami, to wychodzi, że nie warto się w nie bardzo wgłębiać. Dlatego chyba wezmę jedną z protez TideSDK, bo wydaje się prosty i jednak chyba da się po prostu pisać w JS (a nie tylko Ruby/Python/PHP).
I zajmę się później czymś sensowniejszym:
Znasz Javę, więc jesteś multiplatformowy. Nie widzę problemu. JS jako bl, html, css do ui i lecisz ... JS możesz też używać serwer side a jak się zagłębisz to odpalać sobie webkita lokalnie.
niema sensu bawić się w Tide SDK bo zwyczajnie to wybrakowane klocki lego. Lepiej poucz się w tym czasie pytonga :) Albo
Ale coś muszę wybrać (to się chyba nazywa frameworki do RIA). Chociaż wychodzi, że dużego wyboru nie mam (jeśli nie chcę w C++).
Co do JS serwer side, to słyszałem negatywne głosy o np. node.js (że to serwer nie w tym miejscu powinien być).
https://medium.com/@ilyothehorrid/writing-code-for-humans-5b80a89f439c