Aktywne Wpisy
![Ssslave](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Ssslave_isgcc5f3xF,q60.jpg)
Ssslave +25
![Ssslave - Jeżdżę elektrykiem. AMA
#motoryzacja #samochodyelektryczne](https://wykop.pl/cdn/c3201142/f6f2a0869bcb5dfb7f86df570e81b0e5d7d2294ea7fbddee9cd271d59461b3b1,w150.jpg?author=Ssslave&auth=8735b5ba1412dd62abee3c4c92b71770)
![Shatter](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Shatter_CRS1fk2XYA,q60.jpg)
Shatter +764
Czy komentator, dziennikarz, redaktor Mateusz Borek za każdym razem musi stosować, wykorzystywać, używać przy swoich wypowiedziach kilku synonimów, wyrazów bliskoznacznych, słów o podobnym znaczeniu w celu opisania, uplastycznienia, przedstawienia słownie sytuacji na boisku, placu gry, zielonej połaci marzeń polskich kibiców?
#mecz #reprezentacja #pilkanozna #kanalbekowy #borek
#mecz #reprezentacja #pilkanozna #kanalbekowy #borek
Ogólnie: ile źródeł, tyle teorii dotyczących jedzenia. Na chwilę obecną nie wiem, co jeść, aby było dobrze, a mam wrażenie, że wszystko powoduje raka. Im więcej czytam, tym mniej wiem.
Czy możecie polecić jakąś książkę na temat odżywiania, produktów żywieniowych itp.? Tylko tak, żebym przeczytał i wiedział. Może to być podręcznik akademicki. Nie interesuje mnie sytuacja, gdzie w podręczniku węgierskim piszą, że ziemniaki powodują martwicę stopy, a w podręczniku amerykańskim jest napisane, że poprawiają cerę i że ogólnie to są zdrowe.
Czy istnieje w ogóle taki sylabus/książka/podręcznik? Coś, gdzie są FAKTY, a nie opinie samozwańczych specjalistów. Ostatnio głośno też o ziomku, który wycofał się ze swoich teorii nt. glutenu. No zajebiście. Ucz się na temat jedzenia, aby za 10 lat koleżka powiedział Ci, że się mylił i ogólnie dał dupy.
Podsumowując: czy zna ktoś książkę, która jest RZETELNYM źródłem wiedzy na temat zdrowego odżywiania?
#ksiazki #gotujzwykopem #zdrowie
Nie wiem może tutaj coś znajdziesz
Co ty kadasz każde mleko z kartonu jest pasteryzowane praktycznie technologią UHT http://pl.wikipedia.org/wiki/UHT
Są też krótko przydatne mleka "w woreczku" które są po prostu pasteryzowane standardowa stąd ich krótka przydatność.
UHT jest pasteryzacją w najwyższej temperaturze, ale pasteryzować można też w temp. poniżej 100*. Najlepszą techniką jest mikrofiltracja, bo zachowuje wszystkie witaminy. W mleku prosto od krowy jest mikroflora odpowiadająca za zsiadanie się mleka, ale także taka, która może negatywnie wpłynąć na zdrowie. Mleko dostępne na rynku musi spełniać normy liczby drobnoustrojów w określonej zawartości, takie od krowy nie, dodam tylko że w zakładach zwraca się uwagę na czystość
Wiadomo też, że niezdrowy jest