Wpis z mikrobloga

#webdev #kodowanie #jquery

Mam obrazek jako img, po kliknięciu włącza się skrypt, który desaturyzuje mi całą stronę.

Chciałbym natomiast by ten img zamienił się na inny obrazek (kolorowy). Wie ktoś jak to ugryźć bo powoli kończą mi się pomysły?
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@komeniusz: @StaryHipopotam: udało mi się to ogarnąć :)

W jq dałem hide i show dla dwóch różnych obrazków w funkcji toggle, a w css użyłem selektora :not aby filter: grayscale(0%) nie działał na obrazek, który musi być jako jedyny kolorowy na stronie :)
  • Odpowiedz
@StaryHipopotam: gdy dałem not i w {} podałem filter: grayscale(0%) zamiast wcześniej dla innej klasy filter: grayscale(100%) to w ogóle nie dawało grayscale czyli tak jakby not zastosowało się do wszystkiego :/

Wyżej w komentarzu zamiast filter: grayscale(0%) naturalnie powinno byc filter: grayscale(100%)
  • Odpowiedz
@StaryHipopotam: może coś winne jest temu, że klasę desaturacji daję na body, ale inaczej się nie da bo musiałbym wklepać każdą klasę i każdego diva do funkcji. Chociaż nie wydaje mi się by to miało coś do rzeczy.
  • Odpowiedz
@StaryHipopotam: w ogóle zobaczyłem dziwną rzecz, że jak używam :not w jq to cała strona po zastosowaniu klasy wygląda jakby się spikselozowała :/ Nie kumam tego zjawiska :D

Teraz obczaję to each od Ciebie
  • Odpowiedz