Wpis z mikrobloga

@komeniusz: @StaryHipopotam: udało mi się to ogarnąć :)

W jq dałem hide i show dla dwóch różnych obrazków w funkcji toggle, a w css użyłem selektora :not aby filter: grayscale(0%) nie działał na obrazek, który musi być jako jedyny kolorowy na stronie :)
@StaryHipopotam: gdy dałem not i w {} podałem filter: grayscale(0%) zamiast wcześniej dla innej klasy filter: grayscale(100%) to w ogóle nie dawało grayscale czyli tak jakby not zastosowało się do wszystkiego :/

Wyżej w komentarzu zamiast filter: grayscale(0%) naturalnie powinno byc filter: grayscale(100%)
@StaryHipopotam: może coś winne jest temu, że klasę desaturacji daję na body, ale inaczej się nie da bo musiałbym wklepać każdą klasę i każdego diva do funkcji. Chociaż nie wydaje mi się by to miało coś do rzeczy.
@StaryHipopotam: czaję to, ale nie wiem jak zastosować not do addClass kurka :/ Walczę dalej. #!$%@?, że nie mogę zastosować innego kompromisu :C

tzn chyba namieszałem Ci teraz :DD

('body > :not(".desaturatecolor")').addClass("desaturation");

wg mnie powinno zastosować klasę .desaturation do wszystkiego z wyjątkiem .desaturate
color która to klasa jest klasą img
@StaryHipopotam: w ogóle zobaczyłem dziwną rzecz, że jak używam :not w jq to cała strona po zastosowaniu klasy wygląda jakby się spikselozowała :/ Nie kumam tego zjawiska :D

Teraz obczaję to each od Ciebie