Wpis z mikrobloga

@saw_an_mars: Temat znam.

@berti: W poniedziałek też ruszam dlatego odświeżyłem sobie wiedzę + wrzuciłem na mirko. Będziesz robił ładowania? Mam zamiar polecieć teraz 2 tygodnie czysto, potem co tydzień robić 3000kcal z samych węgli w formie Carb Nite. Ostatnio nie robiłem i coś tam siły i wydolności poleciało. Dopiero jak doładowałem co tydzień, to trzymałem siłę na normalnym poziomie. Właśnie z książki Lyle'a sobie zapożyczyłem sobie delikatne ładowania,
  • Odpowiedz
@Cojestpiec:
Robiłem niemal tak samo jak Ty. Najpierw chyba 10-12 dni ścisła dieta. Potem raz w tygodniu coś a'la cheat meal, ale polegał na tym, że po prostu zjadłem nieco więcej, dorzuciłem jakiś ryż, może sos ze słoika. Bez szaleństwa.
Po jednym z treningów, również co tydzień ładowałem 500-600g węgli.
  • Odpowiedz
@Cojestpiec: @berti: vlcd jak tylko psychika pozwala to najlepsza metoda na redukcje, a jojo, metabolic damage i inne p------y to poprostu slowa ludzi ktorzy dali ciala i nie utrzymali diety.
Vlcd for life :3
  • Odpowiedz
@shdw: @Cojestpiec:

Wpadłem kiedyś na "Galeniko", ale nigdy w sumie nie doczytałem. Do dziś :) Niezły hardkor i wyrzucenie do śmieci niemal wszystkiego co napisano w każdym popularnym czasopiśmie czy na portalu internetowym przez ostatnie 20 lat.
Z drugiej strony mamy badania naukowe. Najpierw nie wiesz nic. Poczytasz to i tamto. Łykniesz trochę wiedzy. Rozpiszesz dietę, policzysz optymalne makrosy w excelu. By na koniec dojść do wniosku, że do
  • Odpowiedz
@Cojestpiec: @shdw: polecacie vlcd do wycinki z zalanego świniaka do takiego bfa, żeby mozna było zacząć spokojną czystą masę ? wycinam już kilka miesięcy na zbilansowanej diecie poleciało kilkanaście kg, ale jeszcze nie tyle, żeby masować
  • Odpowiedz
a jak jest z wyjściem z takiej diety ? nagłe przejście ? czy stopniowo?

@l3chu: @shdw: dla mnie to w sumie najważniejsze pytanie.
Rozumiem, że sama dieta krzywdy nie zrobi. Ale co potem? Naprawdę nie trzeba robić stopniowego dodawania kcal?
  • Odpowiedz
@jarzz: organizm zamiast rozbijać tłuszcz aby dostarczać potrzebną energię, zacznie korzystać ze spożywanego jedzenia. As simple as that.
Jeżeli Cię to przeraża, możesz zrobić tak jak wspominał @Cojestpies reverse diet.
  • Odpowiedz
@Cojestpiec: Hm, poczytałem jeszcze na animalpaku:

Popieram tutuaj Ant, sam próbowałem vlcd ( jade bez ssa do tego jestem początkującym) i te opinie że nie stracisz siły to bzdury, za bardzo o masie nie będe pisał, ale ciężary poleciały na łeb na szyje po 3 tygodniach vlcd wracałem do wyników z przez 1,5 miesiąca.

kolejna kwestia z-----e wyniki krwi przez następne pół roku poczynając od hemoglobiny kończąc na tarczycy.
  • Odpowiedz