Aktywne Wpisy

mirko_anonim +83
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 lat związku, w tym 2 lata małżeństwa i szykuje mi się rozwód.
Jest to dla mnie straszne, bo ją kocham, ale terapia małżeńska mi w pewnym sensie otworzyła oczy. Moja żona chce być ciągle zaskakiwana, podróżować, wychodzić często na randki, a ja wręcz przeciwnie. Jestem domatorem i w zupełności mi wystarcza wyjście kilka razy w roku do kina, restauracji i 2x kilkudniowe wakacje.
Po to wszedłem w związek,
6 lat związku, w tym 2 lata małżeństwa i szykuje mi się rozwód.
Jest to dla mnie straszne, bo ją kocham, ale terapia małżeńska mi w pewnym sensie otworzyła oczy. Moja żona chce być ciągle zaskakiwana, podróżować, wychodzić często na randki, a ja wręcz przeciwnie. Jestem domatorem i w zupełności mi wystarcza wyjście kilka razy w roku do kina, restauracji i 2x kilkudniowe wakacje.
Po to wszedłem w związek,
villager +39
Niby człowiek wiedzioł, ale się łudził ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Po pierwszym roku spłacania symulacji na 800k jesteśmy lżejsi o 70k a kapitał ledwo tknięty o 6k i odsetki biją...
Nawet mając płynność finansową to się człowiek zastanawia czy na pewno jest sens w tym roku schodzić z najmu na rzecz kredytu...
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedweloperskie #finanse #kredyt #boldupy
Po pierwszym roku spłacania symulacji na 800k jesteśmy lżejsi o 70k a kapitał ledwo tknięty o 6k i odsetki biją...
Nawet mając płynność finansową to się człowiek zastanawia czy na pewno jest sens w tym roku schodzić z najmu na rzecz kredytu...
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedweloperskie #finanse #kredyt #boldupy
źródło: Zrzut ekranu z 2024-02-27 09-18-46
Pobierz

To jest ten materiał https://www.youtube.com/watch?v=OG6q35yj_tQ
Wiem nie jest dobrze:P ale mam nadzieje ,że za rok gdy odpalę go ponownie będzie mi autentycznie wstyd ,że coś takiego puściłem do sieci. Tak przynajmniej się łudzę :D
Dłuższy czas nie mogłem znaleźć dobrego i darmowego programu do montażu filmów . Materiał ze StarCrafta montowałem w shotcut który nie ma żadnych ograniczeń i jest w pełni darmowy (jak znacie lepszy i darmowy bez znaczących ograniczeń to zarzucie tytułem). Dźwięk starałem się obrabiać w Audacity, super program do tego darmowy. Jeszcze długa droga przede mną w opanowaniu tych programów.
To co najbardziej mnie zaskoczyło to czytanie na głos. Na początku było tragicznie! Teraz jest niewiele lepiej ale widzę postęp, na początku czytałem strasznie szybko i niewyraźnie albo bardzo dziwnie akcentowałem (brzmiałem jak pirackie spolszczenie do Age of Empires II:D). Dalej nie jestem zadowolony mam przycinki itp. Staram się żeby było lepiej ale czasem człowiek ma dość. Mam nadzieje ,że z czasem będzie lepiej:P
Mam w planach tylko publicystykę, recenzje, rankingi i zestawienia. Na pewno nie będę kręcił żadnych zagrajmy w itp. Gry to dla mnie pasja i czas relaksu (chyba ,że gram w DOTA2) i nie mam ochoty gadać bez sensu do mikrofonu tylko chce się wczuć w klimat i narrację.
Moją motywacją jest chęć dzielenia się swoim zdaniem o grach czy wydarzeniach branżowych, większa motywacja do ogrywania klasyków jak Blackthorne, Fallout czy Yoshi Island. No i chęć aby moje hobby nie było tylko obciążeniem budżetu ale chociaż w części się zwracało. Z drugiej strony nie chciałbym aby stało się moim źródłem utrzymania, gry to moje hobby które daje mi niesamowity czas relaksu i spokoju. A nie chciałbym robić tego dla kasy i nagrywać po kilka filmów dziennie aby dało się z tego żyć wtedy mogło by się to stać pracą jak każda inna a pracę już mam do tego taką którą lubię i nawet nieźle zarabiam. Ale do tego pewnie nie dojdzie bo jak mam chęć zagrania w 3 tytuły z danego roku to maks, za to strasznie lubię klasyki lub odkrywać starsze tytuły. Do tego lubię grać w gry niszowe jak Age of Wonders III czy Endless Legend a to raczej w parze z kasą nie idzie:P
Nie mam żadnego wstępu ani zakończenia bo w shotcut nie da się zrobić normalnego czarnego tła i np. Recenzja StarCraft II tylko jakieś napisy 3d i inne głupoty.
W skrócie co myślicie o tym materiale https://www.youtube.com/watch?v=OG6q35yj_tQ , co was denerwuje, co poprawić?
Wołam osoby które mi pomogły na mirko w moich pytaniach @NeXIcE @Sergeant_Matt_Baker @orliq @Goryptic @Lumpart @surlin
#gry #grypc #youtube #pcmasterrace
W kwestii samego materiału: jakość dźwięku tragiczna, głos ok, treść nieinteresująca w żadnym razie.
No i taki protip: nie mów mi o tym jaka jest
@Ukukuki: Ale dźwięk zdecydowanie należało by poprawić.
https://www.youtube.com/watch?v=ljNs642SHNk
@vdr: Następnym razem na pewno tak zrobię!;P Cenna rada, dzięki!
@000loki: Właśnie ciekaw jestem jak oni uzyskują ten efekt, tak samo quaz czy zagrajnik.tv zdecydowanie muszę zacząć bardziej ogarniać audacity i ogólnie edycję dźwięku.
@Ukukuki: Cóż, zacznijmy od tego że musisz posiadać dobry mikrofon pojemnościowy, następnie odpowiednio go wykorzystać. Jeżeli nie ma dobrego źródła to nic dobrego się z tego nie wyciągnie, przypominam że jakakolwiek obróbka dźwięku jest dosłownie obróbką, wymaga solidnej bazy.
Nie wiem co posiadasz teraz, ale głos brzmi jak
Uruchom sobie podgląd w czasie rzeczywistym, załóż słuchawki i potestuj jak zachowuje się mikrofon zależnie od odległości, w końcu znajdziesz ten złoty środek, tak żeby