Wpis z mikrobloga

@prot0n: Zastanawiam się nad przesiadką z Xperii Z (uwielbiam ten tel, ale niestety jego baterii i jej niewymienności już nie). Ile h trzyma Ci średnio batka na tej G2 (konkretniej Screen on Time) i jakie są Twoim zdaniem największe minusy tego modelu?
  • Odpowiedz
@alczas1: bateria trzyma od groma na wifi
Na lte jeden dzień przy jakichś 4h użytkowania (screen on)

Ostatnio wrzucałem screenshota gdzie siedziałem 1.5h na reddicie i zzarlo mi 8% baterii tylko :)
Możesz przeszukać w moich wpisach.

Minusy to ten launcher od LG ale ja sobie wgrałem nove i jest spoko. Telefon jest duży, przygotuj się na obsługę oburacz. Aparat jest ok chociaż jak dla mnie mógłby być lepszy
  • Odpowiedz
@prot0n: Ztka ma 5 cali także do klocka jestem przygotowany. Jedyne co mnie męczy to ta okropna nakładka od LG, ale myślę, że po wgraniu Novy faktycznie problem zniknie. Transfer danych masz caly czas włączony? Cholera zastanawiam się. Kusi mnie to, że w każdym momencie mogę wymienić baterię jak mi się zacznie kurczyć
  • Odpowiedz
  • 3
@alczas1: odpowiem ja
średnio 6h na ekranie i zostaje 10% - większość czasu internet, pdf, muzyka, YouTube, jasność auto 50% w pomieszczeniach
rekord ponad 8h ekranu
ROM to port z G3 (warto!)
wady to raczej pierdołki, typu spóźniający czujnik jasności, problemy z wersją 32gb (podobno nie zawsze przyjmują na gwarancję, jednak mi wymienili ekran)
Miałem wadę fabryczną w postaci wypalenia ekranu, serwis wymienił w
  • Odpowiedz
  • 1
@alczas1: jeszcze dopiszę.
Oryginalny soft g2 jest brzydki i brakuje sporo rzeczy. Warto wgrać ROM z g3, albo poczekać na 5.0.
Ten z G3 jest naprawdę ładny i przejrzysty. Na moje oko lepszy niż z Sonych, nie wspominam o Samsungach. Masz sporo opcji typu dzielenie ekranu, dużą konfigurację. Dodatkowo można wgrać xposed i w sumie to można zmienić wszystko. Dosłownie.
Jak by co to ja mam transfer albo WiFi 24/dobę
  • Odpowiedz
@baczus: No właśnie to jest coś co mnie męczy. U mnie transfer danych tylko jak coś potrzebuję i max 2,50h SOT... Leci w oczach. Zastanawiam się czy powerbanka nie dokupić po prostu i olać. Bo mam jeden 12,000mah ale to za duży żeby nosić przy sobie cały czas.
  • Odpowiedz
@baczus: Jaki ROM polecasz? Jest juz jakis dobry port lolipopa z G3. Siedze teraz na kitkacie i jest okej, ale czuje potrzebe zmiany, a na lolipopa na G2 chyba nie ma co czekac, bo w sieci duzo sie mowi, ze ta wersja bedzie mocno okrojna wzgledem tej z G3.

@alczas1: Od siebie dodam, ze SOT jest u mnie 4 do 6 godzin, zalezy jak katuje gierkami i filmami
  • Odpowiedz
  • 0
@Pacjent: Nie ma portów 5.0 z G3, bo główni kucharze (Cloudy, Optimus) czekają na oficjalne 5.0 na G2. Portowane basebandy, kernele i sterowniki są słabe i np. Cyan 5.0 działa średnio.
Lollipop będzie niedługo, to pewnie po jakimś czasie będą nieokrojone porty z G3, typu Cloudy 3.0. Dodam, że aktualnie porty z G3 są w 100% stabilne. w

Dokładnie jak mówi @alczas1, kup wersję 32gb
  • Odpowiedz