Wpis z mikrobloga

Według mnie Star Trek to najlepsze sci-fi, choć uwielbiam BG. Nie dość tego, jeden odcinek jest powiązany z cylonami. Dokładniej "What Are Little Girls Made Of?" (seria z 1966, a więc przed powstaniem generalnie BG).
  • Odpowiedz
@zupa_z_kasztana: Niestety na razie tylko oryginalną serię - którą jak najbardziej mogę polecić, o ile lubisz stare filmy i w związku z czym nie będą przeszkadzały ci stare, kiczowate (chociaż ja je uważam bardziej za ciekawe i zabawne) efekty specjalne - które w tamtych latach były na pewno czymś zadziwiającym. Dopiero po sesji biorę się za resztę (Voyager, Enterprise itd).
  • Odpowiedz
@FireDash: No dobra, może jednak trochę przesadziłam. Motyw w każdym razie taki, że na takiej jednej planecie ludzie stworzyli roboty humanoidalne nie tylko z wyglądu ale z dumą, wolą przetrwania itp. Ludzie wystraszyli się tego, że stworzyli te cyborgi zbyt dobrze, więc zaczęli je wyłączać a cyborgi miały dosyć zachowywań ludzkich związanych z przesytem emocjonalnym, nielogicznym postępowaniem itp więc zbuntowały się (tzw The Old Ones którzy tworzyli kolejne cyborgi po
  • Odpowiedz