Wpis z mikrobloga

Muszę przyznać że tak łaskawego lipca w kwestii upałów to ja nie pamiętam, bardzo mi się podoba taka pogoda, jest na tyle ciepło żeby polatać na krótko, na tyle zimno se można założyć długi rękaw czasem, można normalnie autem jeździć bez klimy i ogrzewania, czasem se popada czasem słoneczko, a nie 24/7 patelnia bez wytchnienia przez tygodnie
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Soothsayer: jak lubisz Syberię to faktycznie lipiec mamy świetny, jestem właśnie na południu, mamy 10C, pada i wieje ;)

@sigma: na Syberii lipiec to jedyny miesiąc lata, i to takiego kontynentalnego, codziennie po 25-35 stopni
  • Odpowiedz
@Soothsayer: w sumie to od kilku lat lipiec tak wygląda, przynajmniej na północy Polski. Bardzo mi się to podoba. Niestety - zgodnie z tym schematem w sierpniu d--------ą upały.
  • Odpowiedz
@Soothsayer: pogoda jest zajebista w tym roku. Czasem deszczyk popada. Powietrze przyjemne do oddychania. Ciepło, ale nie gorąco i jest słonecznie. No może oprócz tego jednego okresu co było 40 st. C., ale tak lato idealne. Do tego nie przychodzą nawałnice i burze co kilka dni, same plusy. Ja mam wrażenie, że takie upały to lubią ludzie co siedzą w klimie i mają przyjemnie, albo co nie pracują.
A jak
  • Odpowiedz
  • 11
@Soothsayer: temperatury mogą byc ale za mało słońca i za często deszcz. U mnie padało codziennie oprócz 4 lipca. Szara szmata na niebie większość dni.

Taka patelnia 38 stopniowa jak na końcu czerwca to przesada ale tez niech nie bedzie października w środku lata
  • Odpowiedz