Wpis z mikrobloga

#programowanie #pracbaza #praktyki

1. Jak się przygotować na praktyki związane z #webdev - #django / #python?
2. O co mogą mnie zapytać?
3. Czy będą zadania algorytmiczne?
4. Każą mi zrobić jakąś stronę?
Nie studiuję na żadnym kierunku technicznym.

Wiem, że padną pytania dot. MVC,
Będę musiał omówić kod na moich projektach, jak to zrobiłem, skąd to się wzięło itd.
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@M4ks: Taaa, do strasznego teamu trafiłem. : ( Negocjowałem stawki już chyba dziesiątki razy ale wiadomo jak jest w B2B - wezmą tego co bierze mniej. Mamy 3 programistów, co robią angulara za 10-15 PLN/h, seriously. Kodu nawet wklejać nie będę bo boję się, że wykop się rozjedzie.
  • Odpowiedz
co robią angulara za 10-15 PLN/h

@Teal_c: przeciez tyle na kasie w biedrze sie zarabia.. no ale skoro prezentuja podobny poziom.. przykre
  • Odpowiedz
@mesrs123: Żadne miasto, B2B czyli zdalnie, skądkolwiek nie pracuję taka sama stawka. Mieszkam w Warm-Maz. Staram się klepać Backend w 60-70% mojego czasu pracy, zadań na ok. 20-40h w tygodniu czyli jest całkiem OK. Klient jest z Gdańska jeśli ma to znaczenie.

@M4ks: Dokładnie tak, wielokrotnie mówiłem klientowi "facet, ogarnij, weź jednego specjalistę, zwolnij tych nierobów, zapłać mu +20% tego co dałeś nierobom i zrobi Ci ich pracę
  • Odpowiedz
Idź w backend. Dobrej jakości backend. I NIGDY nie przyznawaj się, że znasz dobrze front.

@Teal_c: nieprawda. Mozna isc w backend jesli placa za to normalnie. Ja ograniam front + backend, wiec w wielu firmach bylem zbyt "cenny" by robic p------y w backendzie (a powiedzmy szczerze - spora czesc backendow to p------y, CRUDy i takie wynalazki, odkrywczego, biznesowego kodu jest sporo mniej) wiec trafialy mi sie glownie premium zadania, a
  • Odpowiedz
że do dość trywialnego poziomu 2 dochodzi się w 5 lat.

@Ginden: nazywanie poziomu 2 dość trywialnym to jest nieporozumienie, zapomniałeś jak to jest nie wiedzieć.

Oczywiście sporo zależy od konkretnej "komórki" którą się weźmie pod uwagę, bo nie mają równej trudności - są takie na drugim poziomie które są dość trywialne.
  • Odpowiedz
@Ginden: pracowalem troche z "zachodnimi" programistami i wiekszosc z nich jest tak ociezala umyslowo (a przy tym zarabia niesamowita kase) i tak zamknieta w swojej jednej wybranej technologii, ze 5 lat to bardzo adekwatny dla nich termin
  • Odpowiedz