Aktywne Wpisy

ShockDeals +219
Eyefire +10
Jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi #logikarozowychpaskow o ile w ogóle się da? Poznałem przypadkiem taką dziewczynę, spotkaliśmy się, pogadaliśmy, wszystko fajnie, zaczęła się przytulać, jakieś komplementy w moją stronę na temat ładnych perfum, na temat uśmiechu itp itd. Ogólnie wszystkie spotkania to ona inicjowała. Mówiła, że w sylwestra raczej będzie sama w mieszkaniu to chciałaby ze mną gdzieś pojechać i spędzić go razem. Po czym dzisiaj mi pisze, że
źródło: Screenshot_3
Pobierz

#mes #metodynumeryczne #hydraulika jeszcze jakiś tag?
Dynamiczną? Czyli ma to być geometria opisana parametrami czy chcesz napisać skrypt tworzący taką?
W Workbenchu da się na pewno wczytywać parametryczne geometrie prosto z Design Modellera (a po drodze z SolidWorksa). Nie mam pojęcia czy da się to zrobić inaczej. Nigdy nie bawiłem się w WB.
Z tego co wiem, na forach także często kręcą nosem na pisanie skryptów do WB, szczególnie jeśli tyczy się on siatki -
Komentarz usunięty przez autora
Nigdy nie robiłem takiego przykładu, ale jak zazwyczaj coś widziałem lub czytałem :-) Więc tak, jest to zagadnienie z dynamiki płynów, w takim razie pewnie w domyśle będziesz używał Ansysa CFX. Jest w nim dostępnych wiele warunków brzegowych, a wśród nich znajdzie się między innymi: ruch siatki z zadaną prędkością, GGI (General Grid Interface) czyli międzymordzie między siatką tłoka, a siatką płynu i jeszcze ponowne siatkowanie w kolejnych podkrokach