Wpis z mikrobloga

@betonkomorkowy: Sam klekoczesz.
Trudno Ci pomóc, bo kierujesz się wyglądem, mocą i dziwnymi stereotypami.

Ładna w środku i na zewnątrz jest alfa GT i może Ci się spodoba, a co z tym zrobisz dalej to mnie średnio obchodzi bo ani nie ja będę tankował, ani nie ja będe naprawiał :).

Za pieniądze jakie masz można znaleźć fajne e46 z mniejszym silnikiem (1.8 , 2.0 ) e39 2.5 albo i 2.8
  • Odpowiedz
@betonkomorkowy: zgadzam się z kolegą, podłubany lanos daje radę :) Clio Sport 2.0 170KM do 180 byłem pierwszy :) Ale mocne FWD to raczej marna radość. Szedł bym w stronę mocnego RWD lub bardzo mocnego AWD/quttro. I obowiązkowo z turbo. Celica będzie sprawiać fun przez pierwszy miesiąc. Potem uznasz, że nie jedzie, a dołożenie każdych 20KM do tego silnika to worek pieniędzy. Jeśli masz zajawkę na zapier*alanie to szukaj coś
  • Odpowiedz
@apaczacz: 180KM to prawie 200KM ? Bez wydechu i IC nie zrobisz więcej jak 180, a 200KM z tego turbo jest raczej nie realne :) Nie mówie, że 180KM w ciężkim leonie w ogóle nie jedzie, ale szału nie robi na pewno :). Ogólnie powiem szczerze, że 200Km to jest wielki uj. No chyba, że samochód waży 800kg to wtedy tak.
  • Odpowiedz
@vakir: leon wazy 1380, wiec nie jest jakos specjalnie ciezki. Jak ktos sporo jezdzil to te 200km nie robi wrazenia na pewno, mi tez brakuje mocy u siebie. 180km ma w serii, dobre oprogramowanie i masz kolo 220. Ale kolega pytal o auto do zabawy jednoczesnie libkujac celice 143 konna, wiec mysle ze mialby troche frajdy jednak.
  • Odpowiedz
@apaczacz: Ale wg papierka, czy na ważone? No 1380 to jak na diesela nie jest dużo. Ogólnie 1.9tdi to bardzo fajne silniki, zarówno te starsza n VP jak i nowsze na pompowtrysku. Ostatnio latałem z taką octavią: 1.9tdi, pompa 11, wydech IC i turbo z ARL, wypluło 198KM i 430NM. Fajnie jedzie. Jako dupowóz byłby to super samochód. Jeśli mógłbym mieć 2 samochody i jeden miałby być zabawką na pewno
  • Odpowiedz