Wpis z mikrobloga

poszedłem ostatnio do Tesco i nie mogłem znaleźć uranu, dlatego poszedłem do kierowniczki działu z nabiałem i poprosiłem ją o pomoc. co prawda miała wtedy przerwę i robiła sobie zakupy do domu, ale pomogła mi bez chwili zastanowienia. od zdania do zdania wywiązała się dłuższa rozmowa, w której zapomnieliśmy się na tyle, że już nie pamiętałem dlaczego rozmawiamy. chodziliśmy po sklepie, robiliśmy zakupy i rozmawialiśmy. w końcu zapytała mnie czym się zajmuje. pisarzem jestem, odpowiedziałem ze sporą pewnością siebie. iskierki pojawiły się w jej oczach, a na jej młodej twarzy zrodził się anielski uśmiech. kobiety lubią artystów. postanowiłem wykorzystać nadarzającą się okazję i zapytałem wprost - masz ochotę na herbatę? ucieszyła się tak, jakby czekała na to pytanie od początku rozmowy. stanowczo odpowiedziała ależ jak! zdjąłem wtedy z regału sagę 25 torebek, herbata czarna z witaminą C, i włożyłem jej do koszyka. to moja ulubiona, powiedziałem i powolnym krokiem oddaliłem się w kierunku kas. już dwie godziny później pojawił się jej wpis na spotted: tesco kalisz, ale nie napiszę do niej. straszny mezalians byłby to dla mnie, ja artysta, ona kierowniczka w tesco. #lippaa
powodzenia - poszedłem ostatnio do Tesco i nie mogłem znaleźć uranu, dlatego poszedłe...

źródło: comment_7KpKmjx5I98Ut7anT3h8tdrluAAz1Ec8.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@powodzenia: no co Ty powodzenia, uran to sie kupuje jak jest rosyjski tydzień w lidlu, wtedy można znaleźć w bananach firmy Białkov. Było o tym kiedyś na jakiejś stronie ze śmiesznymi obrazkami.
  • Odpowiedz
masz ochotę na herbatę? ucieszyła się tak, jakby czekała na to pytanie od początku rozmowy. stanowczo odpowiedziała ależ jak! zdjąłem wtedy z regału sagę 25 torebek, herbata czarna z witaminą C, i włożyłem jej do koszyka

@powodzenia: Najlepszy fragment.
  • Odpowiedz