Wpis z mikrobloga

#pompujzwykopem #mikrokoksy

Założyłem się z kumplem ,że zrobię 100 pompek do czerwca (za 1 podejściem) robię max 70, wahania 60-70... przez miesiąc żaden progress a robię systematycznie, mniejsza z tym.

Jak robić pompki, lepiej szybciej czy wolniej żeby pobić rekord ?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ossj: @jumpel ma rację. Kiedyś robiłem to gunwo przez rok i z człowieka, który ledwo robił 10 pompkuw zacząłem robić 75. Później przestałem bo jestem leniwym gównem, ale pewnie do 100 bym doszedł.
  • Odpowiedz
@ossj: Do czerwca? Lol. Do czerwca to będziesz robił 150. Ćwicz dwa razy dziennie. Zwiększaj o 5 co tydzień. Nawet jeśli mialyby być to najbardziej oszukane pompki jakie jesteś w stanie zrobić. Jeśli nie jesteś w stanie zrobić 5 dodatkowych, odpocznij chociaż 10 sekund i spróbuj jeszcze raz.
  • Odpowiedz
@Dakkar: ludzie gadają żeby robić sobie np 2 dni przerwy itp ;p nie wiem czy ćwiczenie codziennie jest takie efektywne, czemu tak piszesz :P ?
  • Odpowiedz
@ossj: Myślę, że dwa dni przerwy są spoko przy ćwiczeniach z dużym obciążeniem, kiedy dajemy z siebie maks. Pompki takie nie są. Poza tym sam miałem kiedyś taki cel, żeby dojść do 100 pompek i pobić rekord szkoły. ostatecznie robiłem po 120, zaczynając od nie wiem.. 5? W każdym razie, niewielu. Sprawdziłem na sobie ten sposób i działa, mogę go wiec polecić jako skuteczny.
  • Odpowiedz
@Dakkar: też jak byłem w gimnazjum chciałem pobić rekord i w miesiąc od około 20 do 60 dojechałem no i mi się znudziło.. ;d rekord był 100.. xD
  • Odpowiedz