Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu pisałem, że Amazon podesłał mi nowego Kindle, w ramach gwarancji, bo uszkodziłem mojego.

Okazało się, że ten, który przysłali ma jakiś kiepski wyświetlacz (nie ma aż takiej bieli i słabiej świeci w porównaniu do pierwszego). Zgłosiłem to, ponownie po dwóch dniach dostałem paczkę z następnym Kindlem, tak więc przez prawie miesiąc miałem 3 Kundle, a przez cały rok więcej Kindlów niż książek papierowych ^^

Teraz właśnie kurier odebrał 2 urządzenia i wywiózł za ocean.

Dziś mija też rok od zakupu Kindla. Przeczytałem mnóstwo ksiażek, których normalnie bym pewnie nie przeczytał, a samo urządzenie (nie będę oryginalny, bo wielu już to pisało) to jedna z najlepszych inwestycji jakie można zrobić.

Wygodnie się czyta, prosta obsługa, eleganckie światełko do czytania w nocy. Obsługa klienta, jakiej w Polsce chyba prędko nie zobaczymy.

Polecam Kindle i Amazon.

#dolarzawpis

#amazon #kindle #zakupy #oswiadczenie #kindlemasterrace
Koller - Jakiś czas temu pisałem, że Amazon podesłał mi nowego Kindle, w ramach gwara...

źródło: comment_JmN7SlyBfYzAt1F2b2yJgBvzA188lp0O.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koller: Oni to dbają o klienta, a u nas? Kupisz coś na allegro, to "proszę najpierw odesłać, wypełnić pierdylion formularzy, odsyłka tylko listem poleconym ekonomicznym bo za droższy nie oddamy"
  • Odpowiedz
@Koller: Z której wersji Kindle korzystasz? Też zastanawiam się nad kupnem, albo inaczej, już się zdecydowałem, tylko nie wiem, czy warto kupować te droższe, czy wystarczy mi ta podstawowa wersja?
  • Odpowiedz
@sebobik: od 25 będą musieli oddawać również za odesłanie, chociaż ostatnio oddawałem zakupy z Allegro to kuriera opłacał sklep, ogólnie całkiem bezproblemowo.
  • Odpowiedz
@sebobik: Oczywiscie i jak kupujesz cos co nie jest jej produktem to juz nie jest tak fajnie. Np. od pol roku staram sie odzyskac pieniadze za paczke, ktorej nigdy nie dostale, Amazon najpierw nie odpisywal mi na skargi, teraz twierdza, ze nie ich problem.
  • Odpowiedz
@Koller: Chcę kupić ale nie wiem który model, kompletnie się nie orientuje i mam zamęt bo tych modeli jest mnóstwo. Mam kilka pytań:

- Jaki format pliku książek do tego jest potrzebny

- Jaki model Kindla z wbudowaną pamięcią (lub kartą) ile średnio potrzeba pamięci by mieć sporo książek i się nie martwić wymienianiem ich. No i żeby nie kosztował 1000 zł.

Pomożesz?
  • Odpowiedz
Pomożesz?

@Namarin: jasne

Kup taki jak ja mam. Paperwhite. To jest najtańszy z podświetleniem. Jak kupisz bez, to potem będziesz marudzić, ze jednak mogłeś kupić ze światełkiem. Ja miałem kupić jakiegoś tańszego bez światła, bo po co mi, ale postanowiłem, że nie bedę dziadował. To była dobra
  • Odpowiedz
@Namarin: na kindlu masz jeszcze słowniki. Tzn czytasz po angielsku naciskasz dane słowo i tłumaczy ci je. Jest masa dodatków np do przeglądarki, send to kindle - czytasz artykuł - naciskasz i wysyła Ci go na kindle bezprzewodowo i czytasz sobie nie męcząc oczu przy monitorze.
  • Odpowiedz
@Koller: Hej, mam Kindle'a bez podświetlenia (Classic) i zawsze zastanawiałem się, czy podświetlony tekst nie męczy oczu. To jest jakoś inaczej podświetlane niż np. klasyczne ekrany?
  • Odpowiedz
@Binnion: nie meczy przynajmniej mnie. Jest troche inaczej, swiatlo jest rozprowadzane jakims swiatlowodem po ekranie. Wyglada to tak ze podobno swiatlo pada na tekst, czyli normalnie jakbys mial lampke z gory, a np w tablecie to wali po oczach. Ja podświetlenia uzywam w nocy tylko. W dzien sobie mozna wlaczyc lekko (jest stopniowane), zeby byl efekt bialego papieru.
  • Odpowiedz