Wpis z mikrobloga

Czy robił ktoś komunikację z #wykopapi w node.js? Chodzi mi o zalogowanie się i dodanie wpisu.

Aktualnie robie user/connect ale nie mam już pojęcia czemu mi user/login nie działa. Próbowałem totalnie wszystkich kombinacji, różnej kombinacji podpisywania, w adresie api na przemian przecinki i slashe - nie wiem które poprawne (w dokumentacji przecinki, inne zapytania działają ze slashami). A entries/index z podpisywaniem nie ma problemu.

{"error":{"code":6,"message":"Niepoprawnie podpisane \u017c\u0105danie"}}

Żeby nie było: najpierw trzeba pobrać accountkey z user/connect, a później userkey z user/login żeby można było robić wpisy, tak?

Albo jeśli ktoś mógłby napisać jaki jest poprawny adres do api + dane POST + podpisanie które działa. To wtedy już jakoś to zmuszę do działania w JS.

#programowanie #nodejs #javascript #js
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xcccx: zobacz sobie jak jest to zaimplementowane w klasie php ktora udostepnia wykop api i na tej podstawie zrob w node. Sam probowalem to posklejac do kupy zanim zobaczylem ze jest gotowe i to co jest w dokumentacji to jedna wielka masakra :-) raz jest opisane tak i tak a raz calkiem inaczej XD smiechlem ze ktos to musial pisac n-----n :-)
  • Odpowiedz
@matiit: @fuuYeah: ja p------e, nie mam już siły. Pomógł mi ten link i @matiit twój kod. Pierwsze teraz podejście i działa jak powinno 3 godziny temu. Zły content-type (genialny ja nie sprawdził innych) był głównym winowajcą.
  • Odpowiedz