Wpis z mikrobloga

#django #python #programowanie Pytanie do osób z jakiś doświadczeniem w pythonie i z django - mam projekt na studiach, który zakłada zrobienie aplikacji wykorzystującej wybrany algorytm heurystyczny. Z racji tego, że chciałbym się nauczyć pythona to wykombinowałem sobie, że zrobie aplikację webową właśnie z pythonie i w django. Pytanie czy python dobrze będzie się nadawał do zaimplementowania algorytmów? Dokładnie chodzi mi o sudoku i algorytm best first - apka ma umożliwiać wprowadzenie danych początkowych, a potem ilustrację kolejnych operacji - zarówno na siatce z grą jak i na grafie reprezentującym drzewo przejścia. Rysowanie zrobię prawdopodobnie w js z wykorzystaniem canvas'u, chyba, że moglibyście mi polecić coś lepszego niż dłubanie w znacznikach :) ?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vokus: python + django1.7 + djangorestframework (pod restowe zapytania dla JS'a) + baza postgre/mysql i kodzisz. Warto tylko na starcie dobrze rozplanować aplikację oraz jej strukturę.
  • Odpowiedz
@aseeon: Skonfigurowałem już serwer i coś muszę z nim zrobić :P A tak serio to wydaje mi się, że zabawy będzie tyle samo z apką webową co z grubym klientem, a siedzę w webdev, więc dodatkowy framework i dodatkowa technologia mi się przyda
  • Odpowiedz