Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +180
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +771
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Szukam książek o plsql na poziomie zaawansowanym i mocno zaawansowanym. Najlepiej po polsku, ale po angielsku też wejdą :) Pomożecie?
Tego jest tyle, że google pęka.
Ah zapomniałbym RTFM Oracle PL/SQL
Synku, programuje dosyc dlugo zeby wiedziec jak sie uczyc :) a ty co, jeden z fanow laravela z #php? Trollface.jpg
Coś mi się w tym laravelu spodobało.
Może to jego urok?
Może to .blade!
co z tego jak bedziesz znal zawansowane techniki ( w SQL ( ͡° ʖ̯ ͡°) ) to jak to wykorzystasz? czy w twoim projekcie jest to wymagane? wiec ze twoja aplikacja bedzie dobrze dziala, gdy bedzie ona prosto dziala (keep it simple) kazdy to zna,
Serio, to do analizy w banku.
gdzie masz wszystkie funkcje, filtry jakie potrzebujesz do analizy i do tego mozesz robic diagramy
wystarczy zaimportowac odpowiednia biblioteke co ci bedzie eksportowala dane ze serwera