Jednemu - kierowcy. Dwòm - kierowcOM. Jak chcecie podziekowac wiekszej ilosci przedstawicieli gatunku ludzkiego, to dziekujecie ludziOM. Nie kierowcą i nie ludzią.
To chyba najbardziej irytujacy powszechny blad w internetach, zaraz obok pisania "ci" z wielkiej litery kiedy odnosimy sie do kilku osobnikow. (Ci ludzie).
@Triplesix: piszę również z androida. To był cytat piosenki, w której autor śpiewał bez użycia polskich znaków, wìęc głupotą byłoby, gdybym go poprawił.
@Triplesix: Też nie wiem skąd się bierze zamienianie ą na om ,ale mnie to w-----a , ogólnie człowiek patrzy na te wszystkie błędy językowe z internecie i później sam zaczyna robić.
W ostatnim kwartale wdrożyłem Microsoft Copilot dla 4000 pracowników. 30 dolarów miesięcznie za stanowisko. 1,4 miliona dolarów rocznie. Nazwałem to „transformacją cyfrową”. Zarządowi spodobało się to określenie. Zatwierdzili je w ciągu jedenastu minut.
Jednemu - kierowcy. Dwòm - kierowcOM. Jak chcecie podziekowac wiekszej ilosci przedstawicieli gatunku ludzkiego, to dziekujecie ludziOM. Nie kierowcą i nie ludzią.
To chyba najbardziej irytujacy powszechny blad w internetach, zaraz obok pisania "ci" z wielkiej litery kiedy odnosimy sie do kilku osobnikow. (Ci ludzie).
#grammarnazi