Szyszki wg. przepisu Agnieszki Zasadzińskiej - Smaki z Polski
![Szyszki wg. przepisu Agnieszki Zasadzińskiej - Smaki z Polski](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_3C0WGl69VFfpogdjBJilkaK7pjFMCjfB,w220h142.jpg)
Ryżowe szyszki są bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Wystarczy tylko kilka składników by cieszyć się ich smakiem, poza tym świetnie pasują do świątecznej atmosfery.
z- 0
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
Ryżowe szyszki są bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Wystarczy tylko kilka składników by cieszyć się ich smakiem, poza tym świetnie pasują do świątecznej atmosfery.
zNatura dostarcza nam wielu zmian. Coś co możemy zjeść dziaj jutro może być już niedostępne. O sezonowości w polskiej kuchni opowie Dominik Narloch szef kuchni restauracji Hugo.
zCzy gotowanie sprawia Ci przyjemność? A może jest tylko przykrą codziennością? Nieważne jakie masz podejście, warto poznać pewne podstawy o gotowaniu i pracy kucharza. Gawędzić i gościć w Karczmie Smaków aż przez trzy dni będzie Dominik Narloch, szef kuchni restauracji Hugo.
zCo jeść a czego nie, czyli kilka prostych, ale cennych uwag odnośnie tego co jeść a czego unikać przed stosunkiem. Sprawdź i napisz jakie są Twoje doświadczenia z jedzeniem przed stosunkiem!
zO mitologii Słowian opowiada Gnievvko, rzecznik prasowy Rodzimego Kościoła Polskiego. Tylko na portalu Smaki z Polski.
zKiszka z Podlasia to jedna z najciekawszych i najbardziej zagadkowych potraw współczesnej Polski. Magdalena Gajdzińska z Czarnej Wsi Białostockiej przygotowuje kiszkę ziemniaczaną specjalnie dla portalu Smaki z Polski.
zJak wyglądał codzienny jadłospis dawnych Słowian? Ile posiłków dziennie jedli? Co jedli w okresach głodu? Spójrz na życie codzienne naszych przodków z perspektywy ich stołu. Kuchnia Słowian tylko na portalu Smaki z Polski.
zCzy dawni Słowianie starali się dbać o swoich bliskich po śmierci? Na czym polegała ta troska? Czy odejściu bliskich towarzyszyły jakieś rytuały związane z jedzeniem? Ostatnia część serii rola pożywienia w życiu duchowym Słowian!
zW Karczmie Smaków zawitała dziś prawdziwa gwiazda polskiej sceny kulinarnej - Marek Grądzki. Serowar opowie jak powstają sery, jak rozpoznać dobre sery, jak dobrać ser do białego i czerwonego wina oraz opowie o tym jak wyglądała jego serowarska droga na szczyt. Tylko dla portalu Smaki z Polski.
zCzy świat byłby piękniejszy gdyby wszyscy pili piwo? Bartosz Berthold, Minister Browaru RP w 3 cz ekskluzywnego wywiadu.
z.Bartosz Berthold, Ministrem Browaru Rzeczypospolitej Polskiej i współwłaściciel sklepu oraz pubu o nazwie Ministerstwo Browaru, o tym co w piwie najpiękniejsze i co o piwie trzeba wiedzieć! Tylko na portalu Smaki z Polski
zCo pozostało z naszych przodków w nas do dziś? O co walczyli Słowianie? Jak wyglądała wizja końca świata u Słowian? Jakie święta obchodzili? Na te i inne pytanie odpowiada Odo, współautor bloga Słowianolubia. Oczywiście tylko dla portalu Smaki z Polski!
zMirosław Lech, właściciel Eko-Aronii, plantator owocu i jeden z producentów, którego przetwory będzie można już niedługo kupić w sklepie Smaki z Polski opowiada czym jest aronia, skąd wzięła się w Polsce i jakie ma właściwości.Tylko na portalu Smaki z Polski!
zZ czym Wam się kojarzy Śląsk? Z reguły mamy na myśli kominy, dym, kopalnie i trudne do rozszyfrowania znaki drogowe. Na temat Śląska mówi się dużo, ale zdecydowanie za mało o jego kuchni. Relację specjalnie dla portalu Smaki z Polski przygotowała Katarzyna Zarówna.
zRReporterzy Smaków z Polski wyruszyli w teren, żeby zdobyć informacje, popytać piekarzy i cukierników, poznać opinie klientów i w końcu spróbować na samych sobie, które rogale są najlepsze. Owocem ich pracy jest ranking "Rogal świętomarciński 2013"! Sprawdź to zanim kupisz swoje rogale!
zTydzień Aronii to kolejne z serii wydarzeń na portalu Smaki z Polski. Będzie trwał od 11 do 15 listopada. Przeczytaj co będzie się działo!
zRocznica
od 08.11.2022
Wykop.pl