"Hejka, tu głodna na grubą pizzę Lenka." Gdzie w Łodzi zjem pizzę ala PRL, czyli wysoką jak ciasto drożdżowe, jak deep dish pizza, ale nie wyrabaną całą serem, tylko ciastem, taką z kiełbasą, cebulą, pieczarkami i serem na górze.
juleczka obraża mającego 400 hektarowe gospodarstwo rolnika. Nieskalana myślą istota twierdzi, że to co robi rolnik jest niepotrzebne (wiadomo, jedzenie jest ze sklepu), ma tylko malutką działeczkę na własny użytek (400 hektarów jej się pomyliło z 400 metrów) i w ogóle to ją nudzi i nie dorasta do jej poziomu. Ja bym powiedziała, że pan jej poziom sporo przerasta, bo trudno nie przerastać czegoś będącego poniżej dna. Szkoda, że juleczka nie zrozumiała,
U mnie taka sytuacja, że po strzale busa w tył mojego małego sportowego auta, gdzie mnie koleś przepchał przez całe skrzyżowanie, po kilku latach coś się zaczęło dziać. Wizyta u doświadczonego neurochirurga, o miał Pan wypadek, ktoś wjechał w tył Pana auta? Do dziś się męczę z tym kręgiem szyjnym.
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡°͜ʖ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Hej! Ktoś mi podpowie czy HP903XL będzie drukowała na samym czarnym tuszu na czarno, czy będzie głupia wołać kolorowych kartridży? Mam same laserowe, a chcę komuś pomóc, kto ma nieszczęsną HP903XL. Wiadomo instrukcja instrukcją, a w--------e użytkownika swoją drogą. Dziękuję! #drukarka #hp #drukarki #hp903xl #903xl
@ruffio: jako posiadacz kilku laserówek i nawet teraz kolorowej laserówki, jestem zdumiony, że to dalej tak działa, że ludzie się dalej na to łapią. Ja też kupiłem swoją z tonerem startowym, ale teraz w zamiennikach, drukuję do oporu.
@ruffio: Drukarka na tusz nie moja, po prostu chcę pomóc, a nie mam doświadczenia żadnego z atramentowymi. No ok, miałem jakąś hp jak byłem dzieckiem :) Nie wierzę, że dalej wołają, że nie ma żółtego żeby wydrukować coś na czarno :) Od lat, korzystam tylko z laserówek, które dla mnie nie mają żadnych wad. Ba, swego czasu nawet sam kombinowałem z chipami i dosypywaniem proszku w maseczce i rękawiczkach, ale
Mirki po 2,5 roku pracy w januszeksie składam wypowiedzenie. Boje się zmian ale dostałam lepszą ofertę w dużej firmie. Chcą nawet poczekać na mnie ten miesiąc wypowiedzenia. (ʘ‿ʘ) Dajcie parę plusów na odwagę (╥﹏╥) #pracbaza #januszex #januszebiznesu
@kynx: taa mam to samo, w-------m już z rok temu tiktoka, albo dłużej, ale shortsy są już nawet w zakładce watch na reddicie (i tam też się łapię, że marnuję pół godziny), pomijam youtube shortsy...
@Waleczny_Kalafior: Chyba w gorszych miałem konta, ale kurza stopa, pobrało mi z konta, allegro twierdzi że nie dotarło, a blika transakcję nie wiem gdzie zweryfikować?
Chciałbym zrobić PRAWDZIWĄ Carbonarę. Przeczytałem i obejrzałem mnóstwo materiałów w sieci i każdy się od siebie różni, można zwariować. Jestem wręcz wmurwiony. - jedni uważają, że muszą być policzki, inni że podgardle, polskie przepisy jadą na miękko z boczuniem - jedni ze śmietaną, inni bez - jedni z białkiem, inni, że samo żółtko (ponoć to było danie dla
@Wycu91: Dziękuję za link, jestem zobowiązany, aczkolwiek śmignął mi on przy wyszukiwaniu na yt, taki chyba top przepisów? W mojej biedrze nigdy nie widziałem guancianale. Grana Padano mam w Lildu, ale już zgłupiałem co kupić. Pecorino romano, no to tylko online mogę zamówić. Myślałem, że Barilla jest niezłym makaronem, ale ok, poszukam Gusto Bello, nie znałem. Świeżo mielonego pieprzu używam zawsze, uwielbiam. Nie wspomniałeś jakiego mięsa używasz, czy serio naszego
@tttomasz: to czy używają żółtek czy całych jaj zależy w dużej mierze od regionu Włoch, tak samo jak rodzaj mięsa.
Trzeba najpierw zrozumieć że nie ma stuprocentowego wzorcowego przepisu. Jak w Polsce w każdym domu masz inne pierogi ruskie, tak we Włoszech znajdziesz tysiące różnych przepisów na carbonare. Jak nie będziesz ignorantem i nie wrzucisz tam polędwicy sopockiej zamiast guanciale i nie dodasz śmietany to każdy z nich będzie pyszny
@Miszza123: Dziękuję, to brzmi tak prosto, że będę w stanie to na pewno spierodlić. Jeszcze raz dziękuję! O taki przepis, wytyczne chyba mi najbardziej chodziło, jeszcze raz senkju.
Między tymi wiadomościami minęły dokładnie 3 lata (⌐͡■͜ʖ͡■).
Poznaliśmy się na wykopie, jak babcie w przychodni - @matka_wszystkich_psow z Trójmiasta, ja z Bytomia. Teraz mieszkamy razem na Śląsku, a od miesiąca jesteśmy zaręczeni (oczywiście pierścionek robiony u @darkinvaider (⌐͡■͜ʖ͡■) ) (。◕
Jestem tak stary, że to pamiętam i obserwowałem jak p------y. Wtedy wykop był inny (nie taki z-----y pod kątem softu i użytkowników), no wiecie w sensie, że wykopki też były inne, eh, to były czasy.
Gdzie w Łodzi zjem pizzę ala PRL, czyli wysoką jak ciasto drożdżowe, jak deep dish pizza, ale nie wyrabaną całą serem, tylko ciastem, taką z kiełbasą, cebulą, pieczarkami i serem na górze.
Robi taką #pizza ktoś w #lodz ?
Chyba, że jakaś sieciówka też robi taką mega, ale naprawdę mega grubą pizzę...
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/bezpieczenstwo/wyciekly-dane-uzytkownikow-thermomiksa-firma-vorwerk-reaguje-na-atak/t4dvzp2