@chanoja: Mięso drobno krojone i szczelnie upchane do słoika,kolendre i pieprz utarłem w moździerzu. Pierwszy raz pasteryzowałem w piekarniku 120 stopni 3 godziny na drugi dzień dwie godziny i na trzeci godzine wszystkie sie elegancko zamknęły. Zawsze robie w garnku ale nie miałem takiego dużego.Dzieki tyndalizacji nie musze trzymać w lodówce. Dałem jeszcze majeranek,sól to sztywna proporcja a z resztą zawsze kombinuje.
@kolopo: Dramat, jak łowię w takich miejscach to bardzo uważam, a jakby zestaw jednak jakimś cudem poleciał w stronę linii to bym od razu wędkę puścił.
#jedzenie #gotujzwykopem Zrobiłem sobie dżem ze świni i do tego ogóry. Słonina podrożała w ciągu 2 miesięcy o 2,50 na kilogramie i kosztuje 7.80 pytam jak żyć panie premierze?