Czy istnieje coś takiego jak kuchnia warszawska? Jeżeli tak to co ją #!$%@?, i jakie potrawy są szczególnie „warszawskie”?
tl;dr;
Jak każdy kocioł kulturowy Warszawa bez wątpienia miała z czego wybierać. Ogromne ilości ludności napływowej, a każdy przywoził ze sobą własne przyzwyczajenia i przepisy. W większości kuchni regionalnych dominuje to co jest „pod ręką”. Dlatego w górach jedzą oscypki a nad morzem ryby. Trochę inaczej jest z kuchnią warszawską (czy kuchniami innym większych miast). Warszawiak wszystko miał pod ręką. Więc jego kuchnia bardziej wynikała ze stylu życia niż z tego co było dostępne.
tl;dr;
Jak każdy kocioł kulturowy Warszawa bez wątpienia miała z czego wybierać. Ogromne ilości ludności napływowej, a każdy przywoził ze sobą własne przyzwyczajenia i przepisy. W większości kuchni regionalnych dominuje to co jest „pod ręką”. Dlatego w górach jedzą oscypki a nad morzem ryby. Trochę inaczej jest z kuchnią warszawską (czy kuchniami innym większych miast). Warszawiak wszystko miał pod ręką. Więc jego kuchnia bardziej wynikała ze stylu życia niż z tego co było dostępne.
Znajdują się tam wizerunki gwałcicieli i pedofilów wraz z ich podstawowymi danymi, aktualnym miejscem pobytu i paragrafami, za które zostali skazani.
Pod tagiem #rejestrzboczencow przedstawiam Wam sylwetki niektórych z nich, wraz z opisem zbrodni, linkami do artykułów na ich temat i wszelkimi ciekawostkami, które uda mi się wyszukać.
@Maxxtom: