Cześć, szukam lampek do doświetlania pomidorów i chili, które niedługo będę wysiewać, macie jakieś niedrogie lampy, które sa godne polecenia i nadaja się do doświetlania? #ogrodnictwo #chilihead #pomidory
@Czysto: Kup najtańsze białe ledy jakie znajdziesz.
Rok temu kupiłem podobne do tych LEDów 6500K. Wyrosły ładnie jak na moje oko, w tym sezonie też z nich będę korzystał. No chyba że się rozpadną, bo konstrukcja jest mega mierna, ale za tą cenę ( ͡°͜ʖ͡°)
#linux mam zaćmienie a google i kaczka nie pomagają. Potrzebuje stworzyć plik jeśli nie istnieje, dodać do niego zawartość wygenerwoaną i otworzyć go od razu w vimie przy czym jeśli nie zapiszę go to nie chce by został. Coś jak Commit message w git. ale tu tworzymy pliki.nfo
@Kryspin013: visudo do tego raczej nie służy. @wytrzzeszcz: Mało precyzyjnie napisałeś, ale może tak? Plik jest w RAM.
echo "cze mordo" > /tmp/pliki.nfo && nvim /tmp/pliki.nfo Jak zrobisz commita i nie wprowadzisz zmiany w tym pliku tymczasowym który edytujesz pisząc opis commita, to commit się nie zrobi mimo :wq. Więc to raczej git sprawdza czy zamknąłeś już vima, a poźniej czy były zmiany w pliku. Jeżeli tak, to
We Władywostoku pracownicy służby poborowej nie są wpuszczani, do klatki schodowej jak dzwonią, więc sprytni panowie wchodzą innymi sposobami
Ps. Na dniach opuszczam wykop. Będzie tylko do kontaktu. Szukam alternatywy. Mój tag nie może być archiwum wojny, jak wyparowują mi rzeczy albo są moderowane, bo jakiś psychofan zgłasza wszystko, co dodam
@Aryo: Jedyne słuszne rozwiązanie to własna strona internetowa i cross-postowanie na platformy społecznościowe. Fajnie jest mieć też na stronie RSS. Jak cross-postowanie jest zbyt wymagające czasowo, to tylko część treści crossować czy coś, a reszta na własnym blogu.
Czy jest na sali ktoś? Błagam o pomoc. Mam kilka papryczek z balkonu - tych co dojrzały. I sobie chciałam je skroić do mrożenia. Przy okazji popróbować tych moich kundelków. Moja piękna, różowa dorset naga prawie pokonała mnie tylko swoim ogonkiem. Poszłam za ciosem i spróbowałam bodaj nagi joloki. Wybarwiła się trochę jak peach. Sprawiała wrażenie niewiniątka, ale wylała się po rozkrojeniu stężona kapsaicyna. Mimo to spróbowałam i czegoś takiego jeszcze nie
Zostało mi kilka kilogramów Cheyenne Long Red, około 50k SHU (jalapenio ma z 8k SHU) na sprzedaż (zerwane parę godzin temu).
Jakby ktoś chciał kupić, to za 40 zł/kg chętnie odsprzedam, bo więcej ich do słoików nie pakuje już xd. Mam też dżalapinio, habanero, caroliny i parę jeszcze innych ostrych bydlaków jakby ktoś był zainteresowany.
Tydzień temu opaliłem swoje lokalne monero GUI. Portfel chyba 4 dni się synchronizował i pobrał ponad 140GB danych na dysk. Parę dni później odpalam portfel a tu znów się synchronizuje jak krew z nosa. Czy to normalne? #monero
@shaggee: Raczej nie, taki urok własnego węzła w sieci. Synchronizacja nowych bloków potrwa chwilę jeżeli nie robisz tego za często. W końcu chcesz sprawdzić czy te bloki się zgadzają :D
Natomiast bloki możesz wrzucić na jakiś szybki dysk, na pewno będzie szybciej startować. Możesz też zrobić prunning żeby bloki zajmowały mniej miejsca na dysku jeżeli
Miał ktoś styczność z tą marką? Na zagranicznych stronach brak opinii. Cena sugeruje przedział jakościowy ( ͡°͜ʖ͡°) ale wyglądają na szyte, co jest dość zaskakujące. Warto?
@NPC_358034: Zakupiłem kiedyś podobne buty tej marki. Polecam od razu zamówić kuriera na zwrot. ( ͡°͜ʖ͡°)
Normalnie ostrość Carolina Reaper nie robi na mnie piorunującego wrażenia. Oczywiście piekło w gębie jest potworne i wydaje mi się że całej bym nie zjadł. Natomiast dziś pokusiło mnie i zerwałem sobie z krzaczka na spróbowanie papryczkę Dragon's Breath, bo jedna sztuka wyglądała w miarę dorodnie. Nie wiem czy do tej pory miałem jakieś podrabiane karolinki, czy ten smoczy oddech się trafił tak ostry, ale moja jama gębowa została dosłownie zgwałcona.
Już wiem że posadziłem za dużo krzaków tej odmiany. xd
Próbował ktoś tego i to rzeczywiście jest takie ostre w porównaniu do karoliny? Czy może ja jestem #!$%@?ęty? xd
źródło: temp_file.png2224045985859477109
Pobierz