Taki obiad zjadłem dziś. Cukinia skrobana skrobanką do klusek z cukinii do tego: pomidory zblendowane z awokado, pestki dyni i słonecznika, czerwona fasola, koperek, suszony pomidor, szpinak.
Wyszło smaczniej niż się spodziewałem. Dla równowagi z tym surowym wegańskim lansem teraz jem okropną pizzę mrożoną xD #weganizm #wegetarianizm #rawstyle #gotujzwykopem
No dobra, to #chwalesie swoim #gotujzwykopem. Nigdy nie sądziłem że taki kurczaczek (nawet w miarę dietetyczny) może być tak prosty, szybki i smaczny. Kurze #cycki (no elo) podsmażyłem z imbirem, chilli, curry, kurkumą, oregano, cynamonem i kminem rzymskim. Dodałem warzywa chińskie z biedy, ocet jabłkowy, sos sojowy i bulion. Pokisiłem chwile na gazie i gotowe. Do tego ryż brązowy naturalny i wszystko skropione sokiem z
Nigdy nie sądziłem że taki kurczaczek (nawet w miarę dietetyczny) może być tak prosty, szybki i smaczny
Kurze #cycki (no elo) podsmażyłem z imbirem, chilli, curry, kurkumą, oregano, cynamonem i kminem rzymskim. Dodałem warzywa chińskie z biedy, ocet jabłkowy, sos sojowy i bulion
Wczorajsze chili con carne juz podane z sosem Crazy Jerry's Brain Damage. Nie jest to wprawidze moc jaka robi @goomowy, ale daje radę. ;) #gotujzwykopem #gzw #krupgotuje
@marianwro: miele wołowinę, do tego trochę kiełbasy, cebula i na patelnie. Potem pomidory krojone z zalewa, czosnek, nieco bulionu i przyprawy (teraz dodalem sol, paprykę ostra i czubryce czerwona ostra). Poddusze, dodaje fasoli bez zalewy oplukanej, trochę gorzkiej czekolady, a na koniec kukurydzy. Powinno się jeszcze kmin dodać no i jakieś papryczki, ale nie miałem. :p
No Miraski, dzisiaj Wykopnięta kucharzy. Danie dnia: Spaghetti z klopsikami (sosik na domowym przecierze pomidorowym, własnej cebulce z działki i z dodatkiem domowego winka ( ͡°͜ʖ͡°) ) . Klopsiki oczywiście uprzednio podsmażone.
Słońce zaszło, przesadziłem ponad 100 papryk. Jednakże nie podaje się, jadę dalej z koksem! I tak nie mogę zasnąć wcześniej niż o wschodzie (koło 3). Przesadzamy!
Cóż, popsociłem dzisiaj. Zmiana planów, cukrówka poszła na zaprawkę z whiskey tennessee. Pędzone raz, na oko 50 wolt. Niestety, z braku czasu upędzone około 700, natomiast sama zaprawka była na 750. Zastanawiam się, czy dopędzać jutro do litra czy zostawić tak, bo jednak pusta butelka wygląda co najmniej... dziwnie. Dodałem do tego kilka płatków dębowych mocno palonych. Spróbujemy za miesiąc co z tego wyszło, na razie idzie na półkę. Powiem tylko tyle, że pierwszy raz próbowałem zaprawki na whiskey. Pięknie zaciera zapach marnego alkoholu z cukrówki, i w porównaniu do jacka danielsa jest dużo bardziej aromatyczna i ziołowa. Nie piłem nigdy porządnej whiskey, więc trudno mi określić jak to smakuje, ale wali beką na kilometr. Płatki również zrobią swoje. 'Zesłodowałem' dziś pierwszą partię pszenicy. Mam nadzieję że wspólnie ze słodem jęczmiennym zwykłym i karmelizowanym zapracują. W sobotę zaczynam. Trzymajcie kciuki. Destylat ze zboża będzie w pełni przeznaczony do zaprawki, a to co zostanie pójdzie na półkę z dębem do dojrzewania.
1. kup mielona wolowine, bo chcesz zrobic z ryzem 2. usmaz, upiecz 2. no ja #!$%@?, to jest baranina 4. Lidl wpakowal pol kilo baraniny, ktorej fanem nie jestem, do pudelka z wolowina ;x #przegryw #niejedzzwykopem
@ihwar: Trochę nie dowierzałem kiedy patrzyłem sobie dzisiaj na aktualne temperatury w kraju... A jednak to prawda. Nie zazdroszczę i pozdrawiam z południowego wschodu ;)
@karolburza: No tak bo przecież buty zapewniają mega ultra kondycję i w ogóle xD Weź juz nie #!$%@?. Od podstawówki znane pzyslowie: nie sprzęt, a technika zrobi z Ciebie zawodnika i sporo jest w tym prawdy, na pewno wiecej niż w twierdzeniu, ze buty za 500, czy 10 000 cbl zapewnia Ci super wyniki.
Ty będziesz wiedział o co kaman ;)
#gotujzwykopem
źródło: comment_eP6C1mXXALvMcT935Qzlu4FMx1x78dSU.jpg
PobierzPrzepis dla zainteresowanych.