@eb8a Większej głupoty nie czytałem, przecież przegrywy są niższym poziomem od normików. W książce kompletnie znikają przegrywy, natomiast Oskarki, Chady, wygrywy i oczywiście normiki pozostają na swoim miejscu.
Ale to dwie rożne kwestie, można być zarówno szczęśliwym i ambitnym. Albo nawet trzy różne kwestie, bo poczucie szczęśliwości to jedna z emocji, a decyzje zmiany swojego życia na lepsze magą być wynikiem chłodnej kalkulacji.
@fuuYeah: chłopie odcinaj te odrosty pomidorów (żółte) bo to mdłe i gorzkie jest, pasujesz sobie smak. Poza tym chłopie jakieś zioła? Mieszanka ziół dobra na trawienie. Chleb to w ogóle na jakimś lewym zakwasie, jak go widział to dobrze... Widać że się kruszy jako świeży a co dopiero za dzień dwa. Oddaj to kaczkom lepiej i nie niszczy sobie zdrowia
@fuuYeah: chłopie odcinaj te odrosty pomidorów (żółte) bo to mdłe i gorzkie jest, pasujesz sobie smak. Poza tym chłopie jakieś zioła? Mieszanka ziół dobra na trawienie. Chleb to w ogóle na jakimś lewym zakwasie, jak go widział to dobrze... Widać że się kruszy jako świeży a co dopiero za dzień dwa. Oddaj to kaczkom lepiej i nie niszczy sobie zdrowia
Urodzinowe #pizzalegiaʕ•ᴥ•ʔ Zasady prawie te same co zawsze (⌐͡■͜ʖ͡■) Ty plusujesz, a o 20:29, Roman losuje kogoś kto dostaje pyszną pizzkę i kolkę ( ͡º͜ʖ͡º) #legia #mecz #kanalsportowy
Idziesz nielegalnie do lasu. Zaplusuj a ostatnia liczba powie co się stanie 1. Nikogo nie spotkasz 2. Miniesz rowerzystę 3. Patrol da ci upomnienie 4. Patrol da ci mandat 100zł 5. Patrol da ci mandat 500zł
@jerzy-bak: Jesli chodzi o barki jak ciezar jest ograniczony i brak stojakow, to polecam takie cwiczonko jak robia tutaj od 12:42. Staram sie robic jeszcze wolniej, kontrolujac caly ciezar, bez zarzucania i 40 kg niezle daje popalic barkom. Do tego calkiem fajnie pracuje biceps.
Białko w diecie wegańskiej. Jak robię ciecierzycę, tofu i soczewicę, żeby smakowały dobrze.
Ciecierzyca- może być z torebki (gotowana) lub z puszki. Na poczatku odlewam wodę, by była sucha. Dodaje sosu sojowego, przypraw: papryki wędzonej, czosnku granulowanego, kminu i soli. Mieszam dokładnie. Następnie podsmażam na patelni ok. 10-15 minut, żeby kulki zrobiły się chrupkie, mieszając co jakiś czas, żeby się nie przypalały.
Tofu- w kawałkach robię zazwyczaj w marynacie pomidorowej z tego przepisu:
@KrwawyKefir: ja mam odwrotne spostrzeżenia po długich latach bycia wege, z nielicznymi wyjątkami to właśnie niewege nie potrafią zrobić bez mięsa chociażby kilku potraw, które by były dobre ¯\_(ツ)_/¯ a skłonność do bycia wege widzę raczej w poziomie empatii do zwierząt, a nie umiejętnościach kulinarnych