Ostre przyprawy nie zabijają bakterii, najsensowniejsza hipoteza mówi o tym że w ciepłych krajach dodawano ostre przyprawy głównie po to żeby zabić smak psującego się żarcia.
Kiszenie jest znane co najmniej 9000 lat - więc raz że zajebiste porównanie z pasteryzacją. Dwa, nie wystarczy zostawić jedzenia, tylko trzeba odciąć dostęp tlenu.
Ostre przyprawy nie zabijają bakterii, najsensowniejsza hipoteza mówi o tym że w ciepłych krajach dodawano ostre przyprawy głównie po to żeby zabić smak psującego się żarcia.
@Mirkosoft: Tak w sumie, to trochę zabijają (a już przynajmniej hamują ich rozwój). Kapsaicyna faktycznie morduje niektóre bakterie i potrafi być lepsza od antybiotyków.
Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Ekstrakt z Capsicum annuum (pieprzowiec roczny) jest znany w wielu zakątkach świata jako środek stosowany w leczeniu dolegliwości spowodowanych
Drodzy kibice, jeżeli dziś Robert będzie obok was to powiedzcie do niego po cichu "Aston Aston Aston". Jeżeli wzdrygnie się jego renka to wtedy #wiadomo #f1
Spokojnie, Vettel dobrze pamięta dzięki komu mógł zadebiutować w F1 już w 2007 roku. To dobry chłopak, grunt pod zatrudnienie Roberta jest już przygotowany. #f1
BTW. Czy to nie jest przypadek, że szef Astona w Beyond the grid dosłownie wczoraj mówił, że najlepszym kierowcą, z którym współpracował był Robercik? ( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°)
źródło: comment_16612828768mMozjHdarZuGzMEhIMuNA.jpg
PobierzPasteryzacja została odkryta ~160 lat temu.
Ostre przyprawy nie zabijają bakterii, najsensowniejsza hipoteza mówi o tym że w ciepłych krajach dodawano ostre przyprawy głównie po to żeby zabić smak psującego się żarcia.
Kiszenie jest znane co najmniej 9000 lat - więc raz że zajebiste porównanie z pasteryzacją. Dwa, nie wystarczy zostawić jedzenia, tylko trzeba odciąć dostęp tlenu.
@Mirkosoft: Tak w sumie, to trochę zabijają (a już przynajmniej hamują ich rozwój). Kapsaicyna faktycznie morduje niektóre bakterie i potrafi być lepsza od antybiotyków.