Aktywne Wpisy
Krs90 +325
#krakow #wypadek #bezpiecznieszybkajazda
Fiu fiu, szybko ale bezpiecznie pamiętajcie ziomeczki, z fartem elo.
Fiu fiu, szybko ale bezpiecznie pamiętajcie ziomeczki, z fartem elo.
WielkiNos +96
Warsztaty dla kobiet z medytacji łona, masturbacji i robienia loda za 1700 zł. Któraś chętna?
#kursy #rozwojosobisty #logikarozowychpaskow #rozowepaski #seks
#kursy #rozwojosobisty #logikarozowychpaskow #rozowepaski #seks
Pasteryzacja została odkryta ~160 lat temu.
Ostre przyprawy nie zabijają bakterii, najsensowniejsza hipoteza mówi o tym że w ciepłych krajach dodawano ostre przyprawy głównie po to żeby zabić smak psującego się żarcia.
Kiszenie jest znane co najmniej 9000 lat - więc raz że zajebiste porównanie z pasteryzacją. Dwa, nie wystarczy zostawić jedzenia, tylko trzeba odciąć dostęp tlenu.
@Mirkosoft: Tak w sumie, to trochę zabijają (a już przynajmniej hamują ich rozwój). Kapsaicyna faktycznie morduje niektóre bakterie i potrafi być lepsza od antybiotyków.
@Ama-gi: To właśnie odkrycie na miarę Twoich możliwości.
No właśnie widzę. Na szczęście mikrobiolodzy mają więcej rozumu od niektórych...
Nikt tu nie zrównuje antybiotykoterapii z ostrym jedzeniem. To jest tylko Twój wymysł którego bez sensu się trzymasz.
@Mirkosoft: hmmm? sline sie wykorzystywało do żucia ziarna ale nie poto by odkazić tylko są tam enzymy rozkładające skrobię. po prostu potem takie ziarno zalane wodą fermentowało
@Ama-gi: w tezę o wyższości nad antybiotykami nie wnikam, ale do czasu wynalezienia antybiotyków przeciętny Kowalski nie mógł sobie pozwolić na przyprawy, których dziś mamy po korek za grosze.