#bojowkapiekarska
Czołem. Czy intensywny zapach acetonu w "młodym" zakwasie to coś pozytywnego? Kilka miesięcy temu musiałem wyrzucić swój zakwas, który miał już ponad 2 lata, bo go zaniedbałem i spleśniał i ostatnio zacząłem robić nowy zakwas według procedury którą ktoś tu kiedyś wrzucał. Nowy zakwas wstawiłem około 1,5 tygodnia temu używając mąki żytniej 2000 i aktualnie karmię go 2x dziennie w proporcji około pół łyżki zakwasu (jakieś 10-15g) na 50g mąki i
Czołem. Czy intensywny zapach acetonu w "młodym" zakwasie to coś pozytywnego? Kilka miesięcy temu musiałem wyrzucić swój zakwas, który miał już ponad 2 lata, bo go zaniedbałem i spleśniał i ostatnio zacząłem robić nowy zakwas według procedury którą ktoś tu kiedyś wrzucał. Nowy zakwas wstawiłem około 1,5 tygodnia temu używając mąki żytniej 2000 i aktualnie karmię go 2x dziennie w proporcji około pół łyżki zakwasu (jakieś 10-15g) na 50g mąki i
Szukam jakiejś sensownej stacji pogodowej z zewnętrznym czujnikiem. Ma ktoś coś godnego polecenia? W necie wszystko wygląda jak tani, chiński szajs...