@odbytnica997: ja wiem, musisz zainstalować środowisko DX12 w windows 10:
ustawienia->aplikacje i funkcje-> funkcje opcjonalne -> dodaj funkcje -> narzędzia graficzne.
po instalacji tego gra ruszyła mi na DX12, wczesniej wykrzaczała jak tobie. po zmianie z vulkanu na dx12 i ustawieniu vsync na adaptacyjny (połowę) w ustawieniach nvidii gra przestała się freezować w mieście, za to wykrzacza się w losowych momentach. testuje inne ustawienia póki co.
Jeśli ktoś ma dalej problem z freezem, lagiem gry na kilka sekund i powrotem do normalnej gry, to na reddicie znalazłem rozwiązanie z wyłączeniem dwóch z czterech rdzeni procesora, jeśli taki akurat macie procek. Włączamy grę, potem menadżer zadań, na liście Red Dead Redemption, prawy myszy rozwiń, Red Dead Redemption, prawy przejdź do szczegółów, na liście RDR2.exe prawy Ustaw koligację i odznaczamy np. core 3 i core 2, a zostawiamy core 0
@Pradi: Może jeszcze mam zawołać speców od NASA, żeby przełączyli mi procesor na napęd jonizujący. Płacę za coś 250 zł, to ma chodzić, zaaktualizuje sobie sam, ale więcej ponadto nie będę robił ( ಠ_ಠ)
Po co zamawiać preorder jak przecież można w dzień premiery iść do sklepu i kupić, a w Media Markt wyprzedała się nawet podstawowa edycja Death Stranding xD
Mireczki z #bojowkapiekarska proszę o radę. Coś tam podejrzewam ale chcę się upewnić.
Zakochałem się w pieczeniu chleba ale mam braki w technice. Robię pszenny na żytnim zakwasie. Skórkę dopracowuję i jest coraz lepiej ale środek często wychodzi zbity, czasami również mączysty(suchy?)
Mam dostęp do koszyczka do wyrastania i kamienia do pieczenia
@smieszekzagranico: Przede wszystkim w UK masz plain flour, strong flour, wholemeal strong flour i czasem znajdziesz super strong flour, czyli wyłącznie z kanadyjskiej przenicy. Ale to i tak potrafi zależeć od partii :)
Z której mąki korzystasz? Ja ostatnio z tej z Tesco i daje sobie radę nieźle. Gdy się zbiorę, zamawiam albo Wright's flour (londyński młyn) albo Shipton Mill (ekologiczna). Gdybym miał dostęp, korzystałbym z Bacheldre Watermill, ale oni zwinęli
@smieszekzagranico: @tptak dobrze ci doradził z proporcjami i czasami składań. Ale zanim przejdziesz do ciasta naucz się prowadzić zakwas. Dwoma łyżkami mąki go zagłodzisz. Zakwas dokarmiaj w stosunku 1:1:1 lub 1:2:2 lub 1:5:5 (zakwas, woda, mąka) i przede wszystkim używaj wagi, proporcje zachowuj w gramach, dopiero wtedy będziesz miał powtarzalność. Zostawiając chleb na ok 12h na blacie sprawiasz, że on przegarowuje i wychodzi zbity i płaski jak naleśnik. Znalezienie
#rdr2