Zdradzę wam sekret zrobienia pysznych, chrupiących frytek dla leniwych. Wiadomo, czasochłonnych i wymagających dużego nakładu pracy sposobów jest wiele. Jedni podgotowują je przed smażeniem (!) inni moczą w wodzie z miodem, mrożą, a potem blanszują (najpierw smażą przez chwilę na wolnym ogniu, a potem dosmażają na ostrym). Dla tych co nie mają frytkownicy i / lub specjalnego sitka metoda dla studenta.
Ziemniaki kroimy w dość grube słupki, ok 1cm, wrzucamy na patelnię
@xandra: Próbowałam wszystkich opcji i powiem tak - kazda to w sumie gownoprawda. Sekret dobrych frytek to rodzaj/gatunek ziemniaków, bo z jednych wyjdą pyszne i chrupiące, a z drugich takie flaki.
@Catacombe: polska w kilku zdaniach. Masz lepsze auto? Rysujemy. Masz tablice z innej miejscowości? Przebijamy oponki. I jeszcze są idioci którzy temu przyklaskują.
@vegeciak: przeczytałem cały wpis i ze wszystkim się zgadzam. gdyby nie było Skorpa i Grubego NItra to byłaby mega stypa a tak jeszcze coś się działo. z tą czapką to chyba się okazało że goha gdzieś ją wyrzuciła. a Jachimka z----ł za kabel a wcześniej darł ryja na niego że adres działki podał przed kamerą jak dzwonił o pizze podajże. wg mnie następny do opuszczenia show jest Jachimek ale nie
Skończyliśmy niedawno w #pracbaza taki domek dla lalek, który nie jest dla lalek. Ma on uczyć dzieci co zrobić w trakcie pożaru i jak go unikać. Ogólnie rozwiązanie zostało przyjęte lepiej niż się spodziewaliśmy, jednak przegrywamy w głosowaniu konsumentów z Firmą, za której miesięczny budżet moglibyśmy sobie wszyscy kupić Tesle Roadster i pojechać na Bali (⌐͡■͜ʖ͡■) i tam budować domki dla lalek (które
@SzewskaPasja: idz do oddziału wez dwa-trzy numerki (nie po kolei tylko), siedz i czekaj az wyskoczy pierwszy. Zobacz która bulwa w okienku i idz albo omiń :)
zalatwialem to w Warszawie, przez tel wypelnialem z infolinią a potem do okienka wszystko przyjmowali a jak trzeba bylo uzupelnic sam ZUS dzwonil i mowil ze przy odbiorze poprawimy :)
@profesor_kompresor: A nie prawda, bo ślązaczki wylizują palce faceta po tym jak jej coś tam przy pisi majstruje, u nas taka bieda, że nic się nie może zmarnować
Ziemniaki kroimy w dość grube słupki, ok 1cm, wrzucamy na patelnię
źródło: comment_B3fa7f2N9NDAeA5xN4mI3ik1sZhGaCRo.jpg
PobierzSekret dobrych frytek to rodzaj/gatunek ziemniaków, bo z jednych wyjdą pyszne i chrupiące, a z drugich takie flaki.