Sprawdź co jesz (E-tykieta)
Ile sztucznych barwników, konserwantów, polepszaczy i emulgatorów łykamy w ciągu jednego dnia? Dużo..
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 11
Ile sztucznych barwników, konserwantów, polepszaczy i emulgatorów łykamy w ciągu jednego dnia? Dużo..
Komentarze (11)
najlepsze
Oczywiście można przerobić siebie czy swojego partnera/kę na etatowego kucharza/kucharkę i jeść smaczniej, zdrowiej i do tego taniej, problem w tym, że niewiele osób może sobie na to pozwolić. Bo bez chemii można zrobić własną kiełbaskę, chleb,
http://www.zieloni.osiedle.net.pl/fzb-www.zieloni.w.pl-e-lista+blonnik.htm
e 476
E476: polirycynolan poliglicerolu; występuje w produktach do smarowania o niskiej zawartości tłuszczu
ME
e 954
E954: sacharyna; podejrzany
ME
e 211
E211: benzoesan sodu; reakcje alergiczne; należy unikać
ME
e 385
E385: wersenian wapniowo-sodowy
ME
e 339
E339: ortofosforan sodowy
*ADI - acceptable daily intake
A tutaj coś podobnego http://www.wykop.pl/link/58711/mielonka-wieprzowa-z-kurczakow
Rzeczywiście trudno znaleźć w sklepie chrzan bez jakiś zapychaczy i konserwantów, ale da się. Nie pamiętam firmy, ale jest chrzan złożony wyłącznie z chrzanu, cytryny i kwasu mlekowego.