@Iavolenus: Całe życie mieszkam w okolicach poznania. Za ty przypierdzielasz się jak jakiś ukrainiec który nie ogarnia że nadmiar ich tanich produktów jest dla polski poważnym problemem.
Upały 32 stopnie a transport pewnie z clickdziada. Do poznania hłodnią,później przeniesienie ładunku do golfa BlaBlaCar do Antwerpii a tam już Iveco plandeka do samego Paryża po dwóch dniach kurczak był ciemny jak baranina
Pytanie na ile winne są kurczaki same w sobie a na ile brak warunków higienicznych i chłodniczych do przechowywania mięsa w budach z kebabem. Nawet jakby ktoś perfekcyjne certyfikowane mięso bio-eko-cud zostawił na słońcu bez lodówki na 12h to nie będzie się nadawało do jedzenia. Albo budy gdzie kucharz po dwójce nawet nie ma jak umyć rąk bo woda się skończyła. Smacznego!
@reveil: zakażenie bakteryjne salmonellą nie bierze się z brudu, to kurczaki są jej inkubatorem i nośnikiem. Mięso było zarażone salmonellą już w ubojni.
Od dwóch lat nie kupuje kebabów. Po tylu ujawnionych nieprawidłowościach i reportażach co tam trafia podziękowałem. Jak mam smaka kupuje kawałek miesa wołowego, w sklepie mi mielą. W domu doprawiam i do zamrażarki. Jak zamrozi nóż elektryczny w dłoń, kroje w cienkie paski i na patelnię. Przynajmniej wiem co jem.
@2ubRYlGqXdXxRAzXwRaQQ: ale nie musisz oznajmiać czarnolistowania, to nie apostazja. A jak już się oznajmia to warto być konsekwentym inaczej to fantastyka ¯\(ツ)/¯
Komentarze (216)
najlepsze
https://wiadomosci.wp.pl/niezidentyfikowana-choroba-atakuje-koty-duza-smiertelnosc-6910865155156544a
Zresztą mnie pomylić z onucą to już lekkie przegięcie.
7 błędów w jednym zdaniu jeszcze zrozumiem, ale tak napisanej chłodni, to w życiu nie widziałem!
@Hyrieus Taka nie za duża ta ile zostało osób 2-3? Spustoszenie Pilne! (-‸ლ)
"Taka nie za duża (ta Europa) to ile zostało osób 2-3 (że sieje spustoszenie i zostało żywych w całej Europie 2-3 ludzi)
https://zdrowie.trojmiasto.pl/Ile-jest-kebaba-w-kebabie-Po-kontrolach-posypaly-sie-kary-n180372.html
Lub:
https://archiwum.tvn24.pl/magazyn-tvn24/197/tvn24.pl/magazyn-tvn24/najgorsza-padlina-trafia-do-kebabow-myslisz-ze-dlaczego-kosztuja-13-zlotych,197,3434.html
Wolę smażona 'lipę" gdzie widziałem jakie mięso będę jadł, niż padlinę której nie idzie wyłapać będąc już upieczoną na rożnie.
Każdy ma inne priorytety ( ͡° ͜ʖ ͡°)