Zniknie co piąty lokal, pracę straci 250 tys. osób
Sytuacja branży gastronomicznej jest katastrofalna. Sprzedaż na wynos czy z dowozem do klienta prowadzi tylko co piąta firma, co pozwala na wypracowanie góra 10 proc. wcześniejszych obrotów.
Emigrant1 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 136
- Odpowiedz
Komentarze (136)
najlepsze
Jak to jest, że tak bardzo się martwicie o zdrowie i życie seniorów, ale nie martwicie się o życie i zdrowie ludzi pozbawionych z dnia na dzień zarobku. I nie mówię tutaj tylko o znienawidzonych przez Vateusza prywaciarzach, nie tylko restauratorzy odczuwają zakaz prowadzenia
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak ktoś kiedyś powiedział:
"Mają z---------ć za miskę ryżu"
-Poproszę McPrymasa do tego frytki i woda święcona.
-Zestaw poświęcony czy normalny?
-Poświęcony
A
Rok już w tej pandemii i reszta firm nie ma jedzenia na dowóz? xD
@zdalny_robol: zdajesz sobie sprawę, że nie każde jedzenie da się dowozić tak by miało to sens?
Steka z polędwicy czy kaczkę z żurawiną i puree chcesz na dowóz brać?
Ogólnie sypnie się o wiele więcej, niż gastronomia.