@wawelski5: Dzięki za podlinkowanie mojego starego znaleziska, ten artykuł to prawie copy paste tamtego, w dodatku tamten jest oznaczony datą 27-10-2017 xD Wtf, podróże w czasie.
@XpedobearX: Powiem Ci, że w pierwszej chwili pomyślałem i zakopałem to teraźniejsze znalezisko jako duplikat. Dopiero jak porównałem artykuły to zobaczyłem, że są bardzo podobne ale nie takie same. Co do daty to też nie rozumiem :-(
@Xagog: Mi akurat Pikantny Pudliszki najbardziej pasuje z tych powszechnie dostępnych. Na pewno nie Tortexy ( ͡°͜ʖ͡°), McDonaldsy itd. Tego z Biedronki na M nie próbowałem, a co do Kotlina - nie przekonuje mnie. Zresztą w keczupie patrzę głównie ile pomidorów jest w 100g, o ile pamiętam to w Pudliszkach to ze 193g chyba. Chyba najlepszy wynik z "masowych" i "markowych" keczupów. Pomijam jakieś Roleskie,
Urodził się 14 grudnia 1883 roku w Braciszewie, jako syn dzierżawcy majątkowego. Do szkoły powszechnej uczęszczał w Gnieźnie, a wykształcenie średnie, rolnicze zdobył w Szamotułach. Dzięki pomocy rodziny i pożyczce nabył majątek Stroppen na Dolnym Śląsku, który w 1918 roku sprzedał i nabył Pudliszki, znajdujące się w granicach Polski. Już w 1919 roku, w czasie wyjątkowych urodzajów, uruchomił tu produkcję powideł i marmolady. Po odniesionym sukcesie, w roku 1920 wybudował
Komentarze (100)
najlepsze
źródło: comment_EV5NmrRvbzEtawWWuekZl36n0ybNJdrN.jpg
PobierzWładze włocławka przywróciły dawny ketchup pod nazwą Dworski. ( ͡º ͜ʖ͡º)
przeczytałem tytuł i wyobraziłem sobie jak podaje keczup nosaczowi( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_zX8nz5ymoruywJu2ANHCTdifYEFQi6MQ.jpg
Pobierzźródło: comment_excsIpfokSI1slV1Fk3tZ9211NFb8lHu.jpg
PobierzZresztą w keczupie patrzę głównie ile pomidorów jest w 100g, o ile pamiętam to w Pudliszkach to ze 193g chyba. Chyba najlepszy wynik z "masowych" i "markowych" keczupów. Pomijam jakieś Roleskie,
Komentarz usunięty przez moderatora