Chorzy na raka umierają z niedożywienia, a dietetycy wciąż są "niepotrzebni".
Nawet jedna piąta pacjentów onkologicznych umiera nie z powodu samej choroby, ale niedożywienia i wyniszczenia organizmu. Odpowiednia dieta to szansa na zwycięską walkę z chorobą. Tymczasem Polacy nie wiedzą, czym jest żywienie medyczne, a zawód dietetyka jest wciąż niedoceniany.
monkali z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 173
- Odpowiedz
Komentarze (173)
najlepsze
a jak mamy katar, czy sraczkę to zwalczamy objaw....tyle że objaw to reakcja obronna organizmu żeby wydalic z siebie syf, który dostał się tam wcześniej
@pogues: Jeśli dożyjeta.
C--j wam w dupe
Teraz i tak może iść ku lepszemu, bo wśród lekarzy rośnie świadomość tego, jak ważne jest odpowiednie żywienie w trakcie choroby. Polecam też fanpage Dietoterapia
Ktoś ma nowotwór, ale umiera z niedożywienia? Po prostu narządy zaczynają wysiadać jeden po drugim i mimo, że tata przebywał w domu to i tak niknął w oczach. Kroplówki, zmiksowane jedzenie
@fiziaa: nie mogę wypowiedzieć się za wszystkich, którzy dietetykę studiują, niemniej jednak w czasach moich studiów na dietetykę szły osoby, które traktowały ten kierunek jako "zapchaj-dziurę-w-CV", bo nie dostali się nigdzie indziej...
Daleko mi od generalizacji, wiem, że są tam też ludzie, którzy faktycznie chcą się uczyć i później pomagać. Niech ich będzie jak