Test majonezów
Skoro wiosna, to Wielkanoc, jak Wielkanoc, to jaja, a więc również majonez – tylko który? Czy Winiary rzeczywiście zasługują na swoją popularność, a Hellmann's na znaczek „Nr 1. na świecie”?
mamkuchnie z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 256
Skoro wiosna, to Wielkanoc, jak Wielkanoc, to jaja, a więc również majonez – tylko który? Czy Winiary rzeczywiście zasługują na swoją popularność, a Hellmann's na znaczek „Nr 1. na świecie”?
mamkuchnie z
Komentarze (256)
najlepsze
@Filipix: Król majonezów co można poznać po koronie na etykiecie. ;)
@wykopywaczwykopywacz:
Napisałem ten komentarz rok temu:
Jestem z Kętrzyna i od zawsze znam smak tylko tego majonezu. Nie wyobrażam sobie innego.
Po kilku wykopowych wojenkach dotyczących smaku, udało mi się na Mazurach dostać Majonez Kielecki, który jest... cholernie dobry, bo podobny w smaku do Kętrzyńskiego. Kiedyś na wykopie było coś o wschodnim źródle przepisu na Kielecki. Podejrzewam tą samą recepturę - „MAJONEZY” SPPH w Ķętrzynie do 2001 roku nazywały
Z takimi metrykami to bardziej róbcie test majonezów light i innych pseudo pokarmów
@123sl: Nie ma takiej możliwości :) Sprawdź w żabce, społem lub osiedlowych sklepach :)
Większość innych majonezów z tej półki cenowej swoją konsystencję zawdzięczają takim wspaniałym dodatkom jak guma guar, guma ksantanowa czy guma arabska, a nie dzięki olejowi, którego jest mniej. A tym samym te gówno-majonezy najprawdopodobniej by w