Jak byłem mały i ukąsił mnie komar to moja babcia zawsze mnie smarowała w miejscu ukąszenia, tylko nie cebulą, a szczypiorkiem z niej. Jak się go przełamało to sok wypływał. Ach te ludowe mądrości!:D
Cebula staje się też groźna gdy po przekrojeniu nie jest spożyta od razu. Tzn krojona cebula może by przechowywana maks 24h. Potem zbiera w sobie zarazki z powietrze a te trafiają do naszego żołądka :)
Wyskakujesz z jakąś dżumą chociaż dobrze wiesz, że nie miałem na myśli poważnych chorób.
@Frugos: Gdybyś przeczytał linki, które wysłałem to byś wiedział o co chodzi. Polecam w temacie dżumy link pierwszy. Dalej będziesz mówił, że cebula przyciąga bakterie? lol
Zdaję sobie sprawę z tego jaką rolę odgrywa natura. Ale wiem też, że wielka część leków jest modyfikacją substancji występujących w naturze, często pozbawiona efektów ubocznych tych naturalnych, bardziej ukierunkowanych i
Znajdę setkę takich i ani jednego, który by potwierdził, że cebula przyciąga bakterie. Bo to zwykła bzdura. A teraz idź sobie porozkładaj cebulę pod progiem aby zarazę dżumy ściągała na siebie. Tylko nie rozpowiadaj takich bajek bo jeszcze ktoś uwierzy. I wracając do leczenia się tym co natura daje- poczekamy
W krajach arabskich zjadają dziennie 2 cebule na osobę. Może to nie najzręczniejszy przykład, ale weźcie pod uwagę, że u nich nie rozwalają się samoloty z prezydentami o brzozę. Tak więc niewątpliwie cebula jest spoko.
Komentarze (158)
najlepsze
Jak byłem mały i ukąsił mnie komar to moja babcia zawsze mnie smarowała w miejscu ukąszenia, tylko nie cebulą, a szczypiorkiem z niej. Jak się go przełamało to sok wypływał. Ach te ludowe mądrości!:D
Komentarz usunięty przez moderatora
@Frugos: Gdybyś przeczytał linki, które wysłałem to byś wiedział o co chodzi. Polecam w temacie dżumy link pierwszy. Dalej będziesz mówił, że cebula przyciąga bakterie? lol
Zdaję sobie sprawę z tego jaką rolę odgrywa natura. Ale wiem też, że wielka część leków jest modyfikacją substancji występujących w naturze, często pozbawiona efektów ubocznych tych naturalnych, bardziej ukierunkowanych i
Drugie- http://www.hoaxorfact.com/Health/left-over-cut-onions-toxic-facts.html
A tutaj wypowie się pani doktor: http://fanaticcook.blogspot.com/2012/04/leftover-onions-are-poisonous.html
Znajdę setkę takich i ani jednego, który by potwierdził, że cebula przyciąga bakterie. Bo to zwykła bzdura. A teraz idź sobie porozkładaj cebulę pod progiem aby zarazę dżumy ściągała na siebie. Tylko nie rozpowiadaj takich bajek bo jeszcze ktoś uwierzy. I wracając do leczenia się tym co natura daje- poczekamy
Co zawiera cebula? - Wzory chemiczne.
Jaka substancja i w jaki sposob przeksztalca sie w cebuli podczas smazenia, powodujac slodki smak cebuli po usmazeniu? - Opis reakcji chemicznych.
K@#$@# COKOLWIEK?!
Ludzie... kupcie sobie lopaty i strzelcie sie niemi po mordach - moze troche wam lepetyny zaczna cokolwiek pracowac.