Aktywne Wpisy
KRZYSZTOF_DZONG_UN +666
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
dowujawafla +198
"Spoko bo można trochę wypić, wsiąść za kierownicę, jechać wolniej i będzie ok."
W zeszły piątek moja 15 letnia kuzynka została potrącona przez takich s---------w na pasach. Zatrzymali się, ale co z tego.. młody kierowca i pasażer byli pijani. Kuzynka jest teraz w śpiączce od tygodnia. Ma złamaną podstawę czaszki, a wczoraj dostała gorączki. Jej stan nie ulega poprawie..
Jak to piszę to nadal nie może dojść do mnie co się stało i ledwo patrzę na oczy.. Nie wiem czy kojarzycie mój wpis sprzed trzech tygodni w którym pisałem jak zgłosiłem na policję, że młodzi ludzie włącznie z kierowcą piją w samochodzie i już są po kilku piwach. Policja przez 30 minut nie podjechała, a oni po prostu pojechali, jednak mam nadzieję że było tak jak pisaliście i trochę dalej ich złapali.
Mam ogromny apel właśnie do Ciebie. Jak widzisz, że ktoś pije a-----l i wsiada za kierownicę, a nie jest to ktoś komu możesz wytłumaczyć co on k---a robi, nie rób rachunku sumienia tylko dzwoń bez wahania na - 997,
Podaj kolejno:
- numery tablic samochodowych,
- gdzie jest i w którym kierunku jedzie,
- markę (ewentualnie model) samochodu
- oraz jego kolor.
Nie patrz na to, że to nie Twoja sprawa, nie szukaj wymówek, nie bądź obojętny. Kilka kilometrów dalej może iść ktoś na kim Ci zależy.
W tym wypadku mnie tam zabrakło, a ktoś inny widział jak wsiadali po imprezie do samochodu, ale tego nie zgłosił. Być może uratowałby jej zdrowie.
Zgłosisz to zabiorą mu prawo jazdy, ale nikomu nie stanie się krzywda.
#patologiazewsi #osiwadczenie
W tym miejscu serdeczna kotwica w plecy użytkownikom:
@NieRozumiemIronii
- "co ci do tego, że ktoś prowadzi po dwóch (xD) piwach?"
- "zawsze po pijaku należy prowadzić odpowiednio wolniej, coby mieć większy zapas czasu na reakcję."
@dixvi
- "Można pić a-----l w samochodzie przy wyłączonym silniku"
- "Jesteś nadgorliwy"
@Dutch
- "Histeryzujesz. Sam bym nie wsiadł za kółko po 2 piwach (głównie z obawy przed bagietami)"
- "Co do zasady powinieneś się spokojnie zmieścić w dopuszczalnym przez polskie prawo 0,2 promila"
- "Jestem w górnych 2% najwyższego IQ w populacji i mam na to papier"
i wszystkim piętnastu @salwa, @Page, @kw401, @lukaszbsk, @GotNoBrain, @kawonauta, @Ilythiiri, @m4rj4n, @syrena_elektro, @mnlf, @Bardias-Kukurydziak, @towbie, @Bananikus, @Przygoda, @Smiechol, którzy poparli któregoś z tych wymienionych indywidualnie.
kisne XD
spolecznosc wypoku w jednym zdaniu