Wpis z mikrobloga

#dziendobry #feels

"Spoko bo można trochę wypić, wsiąść za kierownicę, jechać wolniej i będzie ok."

W zeszły piątek moja 15 letnia kuzynka została potrącona przez takich s---------w na pasach. Zatrzymali się, ale co z tego.. młody kierowca i pasażer byli pijani. Kuzynka jest teraz w śpiączce od tygodnia. Ma złamaną podstawę czaszki, a wczoraj dostała gorączki. Jej stan nie ulega poprawie..

Jak to piszę to nadal nie może dojść do mnie co się stało i ledwo patrzę na oczy.. Nie wiem czy kojarzycie mój wpis sprzed trzech tygodni w którym pisałem jak zgłosiłem na policję, że młodzi ludzie włącznie z kierowcą piją w samochodzie i już są po kilku piwach. Policja przez 30 minut nie podjechała, a oni po prostu pojechali, jednak mam nadzieję że było tak jak pisaliście i trochę dalej ich złapali.

Mam ogromny apel właśnie do Ciebie. Jak widzisz, że ktoś pije a-----l i wsiada za kierownicę, a nie jest to ktoś komu możesz wytłumaczyć co on k---a robi, nie rób rachunku sumienia tylko dzwoń bez wahania na - 997,

Podaj kolejno:

- numery tablic samochodowych,

- gdzie jest i w którym kierunku jedzie,

- markę (ewentualnie model) samochodu

- oraz jego kolor.

Nie patrz na to, że to nie Twoja sprawa, nie szukaj wymówek, nie bądź obojętny. Kilka kilometrów dalej może iść ktoś na kim Ci zależy.

W tym wypadku mnie tam zabrakło, a ktoś inny widział jak wsiadali po imprezie do samochodu, ale tego nie zgłosił. Być może uratowałby jej zdrowie.

Zgłosisz to zabiorą mu prawo jazdy, ale nikomu nie stanie się krzywda.

#patologiazewsi #osiwadczenie

W tym miejscu serdeczna kotwica w plecy użytkownikom:

@NieRozumiemIronii

- "co ci do tego, że ktoś prowadzi po dwóch (xD) piwach?"

- "zawsze po pijaku należy prowadzić odpowiednio wolniej, coby mieć większy zapas czasu na reakcję."

@dixvi

- "Można pić a-----l w samochodzie przy wyłączonym silniku"

- "Jesteś nadgorliwy"

@Dutch

- "Histeryzujesz. Sam bym nie wsiadł za kółko po 2 piwach (głównie z obawy przed bagietami)"

- "Co do zasady powinieneś się spokojnie zmieścić w dopuszczalnym przez polskie prawo 0,2 promila"

- "Jestem w górnych 2% najwyższego IQ w populacji i mam na to papier"

i wszystkim piętnastu @salwa, @Page, @kw401, @lukaszbsk, @GotNoBrain, @kawonauta, @Ilythiiri, @m4rj4n, @syrena_elektro, @mnlf, @Bardias-Kukurydziak, @towbie, @Bananikus, @Przygoda, @Smiechol, którzy poparli któregoś z tych wymienionych indywidualnie.
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@traceur07: człowiek, który zrównuje jedno p--o do bycia pijanym tylko potwierdza moje zdanie, że IQ to g---o, a nie test sprawdzający inteligencję. serio nie ma dla ciebie różnicy? dochodzimy do paradoksu, gdzie doświadczony kierowca, który z żoną napił się piwa do obiadu jest tak samo traktowany jak szczyl co zalał się w trupa i to nawet wtedy jeśli nie doszło do wypadku. współczuję ci szczerze, ale manipulujesz i tego nie
  • Odpowiedz