Wpis z mikrobloga

@handler: taaa a potem szukasz ludzia a tu sami certyfikowani magistrowie, którzy na pytanie czym się różni for od foreach wpadają w infinite loop :P
  • Odpowiedz
Dostałem jakiś czas temu zaproszenie do takiego bezpłatnego szkolenia, gdzie jak się okazało UE dopłaca 7000zł za kurs 4 dniowy. Ja p------e, co za idiotyczna niegospodarność. Nauki podstaw znajdziesz w dokumentacji Zenda. Nienawidzę kradzieży w majestacie rozdawnictwa.
  • Odpowiedz
@npsr: Bo to jest kurs podstaw PHP z certyfikatem poświadczonym przez Zend a nie frameworku Zend.

Taki kurs bez wsparcia ze środków EU kosztuje 6000 pln.
  • Odpowiedz
@moooka: nigdy nie interesowałem się certyfikatami i to tylko upewnia mnie w przekonaniu, że jeśli tak jest, to nie są one nic warte.

Zakładając, że jestem świadomym pracodawcą oczekuję od takiego certyfikowanego ludzia podstawowej umiejętności kodzenia. Przy czym wiem, że uczył się 5 dni. Jakie informacje mi to daje? Żadne. Albo kontynuował w domu albo nie i do niczego się nie przyda.

Co znów sprowadza się do tego, że szkolenie
  • Odpowiedz
@npsr: To nie jest tak, na tych kursach z UE dostajesz tylko certyfikaty ukończenia szkolenia w temacie podstawy php i jak jest wyszczególnione w opisie jest to jedynie przygotowanie do egzaminów Zend. Dostajesz materiały, wskazówki - podobnie jak na studiach, nikt Cię nie nauczy jak sam się nie nauczysz. Prawdziwy certyfikat dostajesz po egzaminach i musisz za to zapłacić z kilkanaście tysięcy i nie jest już tak łatwo, wymaga to
  • Odpowiedz