Wpis z mikrobloga

#windows #windows7 #bios #komputery

Mam problem. W lapku wymienilem stacje cd/dvd na kieszeń z dyskiem ssd. Sformatowalem stary dysk hdd i odpalilem instalacje windows na ssd. Po uruchomieniu kompa ponownie mam problem z tym co wybrać do bootowania żeby instalacja była kontynuowana. Próbowałem wszystkich opcji i albo nic się nie dzieje (miga kreska) albo odpala się od nowa instalacja z pena.
Pobierz teti - #windows #windows7 #bios #komputery

Mam problem. W lapku wymienilem stacje ...
źródło: comment_lj6kW34hPKj1wqjGEHtUTstprjkDTz13.jpg
  • 7
@teti: Nie wiem co to za laptop ale weź F12 startuj i wybierz urządzenie :) Przy instalacji systemu zalecam odłączenie drugiego dysku bo potem są kwiatki że rekord rozruchowy jest na jednym a system na drugim :) Włóż dysk SSD w miejsce HDD a HDD w miejsce CD-ROM tak jest o wiele lepiej :)
@teti: Wyjmij ssd i przywroc w biosie domyslne ustawienia i nic nie zmieniaj. Podlacz ssd i sprawdz najpierw czy bedzie widoczny w menu wyboru przy wlaczeniu kompa - sprawdz ktory to klawisz. Jesli nie to sprawdz jeszcze w biosie. Jesli nic nie da to po prostu zamien dyski miejscami. Mialem ten sam problem.
@teti: Zrób inaczej. W miejsce hdd wstaw ssd, a hdd do kieszeni. Z tego co słyszałem to na napęd cd/dvd czasami dają starszą magistrale (np. SATA2 zamiast SATA3). Zrób tak, a później będziemy myśleć co dalej :)