Wpis z mikrobloga

Mam pytanie: czy w brytyjskim cv używa się czegoś takiego, jak u nas klauzula o przetwarzaniu danych osobowych ?

Mógłby mi ktoś polecić jakąś stronę z przykładami ichniego cv ? Podobno zaczyna się u nich np. od opening statement.

Tak, patrzyłem już do google, ale chyba złe słowa kluczowe wpisuje, np dawałem "british cv templates" itp i nie znalazłem zbytnio tego, czego szukałem.

#emigracja #uk
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Laserade: a co do tego statement, to kilka słów o sobie możesz wtrącić na początku, ogólnie ichnie CV są bardziej opisowe niż te, które zna cała Polska, na przykład jak masz jakieś "luki w życiorysie" to ładnie by było napisać czemu w jakimś okresie nie pracowałeś itp.
  • Odpowiedz
@501st: Dzieki, jakieś rady jeszcze ? Ogólnie pytam się, bo słyszałem takie coś (i to tu na mirko), że powinno być w jakimś określonym formacie, bo inaczej odrzucają w ogóle bez czytania, dlatego szukam tego ich "standardu".
  • Odpowiedz
@Laserade: jak jakaś aplikacja wychwyca słowa-klucze to może faktycznie bez czytania;p A tak serio to wątpię, żeby przez jakieś pierdoły firma ryzykowała stratę potencjalnego pracownika.
  • Odpowiedz