Aktywne Wpisy

Ej, czy tylko ja trochę nie rozumiem tej afery o KPO? Bo widzę, że ludzie się oburzają, że firmy z branży restauracyjno-hotelarskiej (HoReCa) dostały kasę na rzeczy, cóż, restauracyjno-hotelarskie. Jakich innowacji się tu spodziewaliście? Pani Basia z pierogarni obok pierogów miała lepić szczepionki mRNA? Pan Zbigniew, właściciel pensjonatu, miał w recepcji postawić klaster do trenowania LLM-ów obsługiwany przez kucharkę i dozorcę?
No niestety, szczyt "innowacji" w restauracji to może być założenie fotowoltaiki, a
No niestety, szczyt "innowacji" w restauracji to może być założenie fotowoltaiki, a

paluszki_rybne +917
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Ja tak miałem z filmem 12 gniewnych ludzi. No nie przypuszczałem, że gadany, czano-biały film sprzed pół wieku może mnie tak wciągnąć!
#film #przemyslenia
Idealny przykład to Lew w zimie. Kameralny dramat w czterech ścianach a oglądałem z wypiekami na twarzy. Peter O'Toole na absolutnych szczytach aktorskiego fachu. Polecam
Komentarz usunięty przez autora
@hpiotrekh: ja miałem nieco podobnie z Obywatelem Kanem: zacząłem oglądać przez przyzwoitość, a okazało się, że to kawał dobrego filmu. I to takiego, który IMO nie zestarzał się ani trochę.
@avltree: z tego
A Obywatela Kane'a nie widziałem, ale skoro mówicie, że podobne odczucia to musze w końcu.