@M4NGO: Taki powerbank robi fajne psikusy, najpierw ładuje telefon, a potem, jak potencjał na akumulatorze w nim będzie niższy, to zżera baterię telefonu z powrotem ( ͡°͜ʖ͡°) Kup sobie powerbank Xiaomi i masz kilka ładowań telefonu.
@donttrustmeiamanengineer: brednie piszesz, pomiędzy ogniwem a USB jest przetwornica, druga przetwornica jest w telefonie. Telefon nie podaje napięcia na USB, chyba że aktywujesz OTG
po drugie nie każdy potrzebuje półkilowego powerbanku...
@M4NGO: starsze serie miały problemy, ja kupowałem dwa miesiące temu, są z nowymi chipami i działają jak trzeba. Jak chcesz pewniaka na jedno ogniwo to ml-102 z fasttech
@tmb28: ha, brednie to Ty piszesz :) Regulator owszem jest - ale pomiędzy micro usb do ładowania powerbanku, a ogniwem. Kiedyś kumpel zabrał na wyjazd taki właśnie powerbank, naładował mu Galaxy S2 od 10% do bodajże 35%, a potem z powrotem wyżarło baterię z telefnu do 0.
po drugie nie każdy potrzebuje półkilowego powerbanku...
@M4NGO: starsze serie miały problemy, ja kupowałem dwa miesiące temu, są z nowymi chipami i działają jak trzeba. Jak chcesz pewniaka na jedno ogniwo to ml-102 z fasttech
Pierwszy obrazek ma jakiś inny powerbank na obrazku (inne rozmieszczenie przycisków i wejść).