Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@viejra: Przecież to że gracze nie potrafią swojego IP upilnować nie jest winą organizatorów. By musieli same lany organizować żeby to zanikło.
  • Odpowiedz
@viejra: Wedlug mnie to profesjonalni gracze (albo organizacje) powinny same zadbac o dobre zabezpieczenia, nie wiem jak sytuacja wyglada w CSie ale watpie zeby kazdego bylo tak latwo zddosowac. :)
  • Odpowiedz
@sw-dm: Z tego co zauważyłem to najczęściej jest ddos na taza. Na byalego chyba nigdy nie było. Tylko on nie potrafi ip upilnować .
  • Odpowiedz
@Goglez: szczerze to wątpie w to. Bo niby co, inni by nie chcieli podzielić się z naszymi jak to dobrze zabezpieczyć? No raczej nie, po prostu ddosują cebulaki na skiny.
  • Odpowiedz
@sw-dm: no to czemu TAZ juz kurna ktorys mecz z rzedu jest ddsowany? Przeciez chlopak skonczyl studia, prawo. To chyba nie jest mózgowo n---------y zeby to zrobić.
  • Odpowiedz
@viejra: To że skończył prawo to nie wiele oznacza pod kątem obrony przed ddosami, widocznie ma stałe IP, loguje się na dziurawych programach albo ma jakiś syf na dysku.
  • Odpowiedz
@viejra: Nie jestem specjalista od DDOSow ale jest naprawde milion sposobow na to zeby wyciagnac od kogos jego IP czy zainfekowac mu komputer. Zabezpieczenie 100% moze wiazac sie z duzym nakladem finansowym (np. osobne lacze tylko do turniejow ze zmiennym IP).
  • Odpowiedz
@Goglez: bradziej w swojej wypowiedzi piłem do jego ilorazu inteligencji. Każdy zdrowo myślący człowiek, powinien skumać po paru próbach DDosów, że musi się zabezpieczyć, a jeżeli sam tego nie potrafi to zlecić to profesjonaliscie. Albo niech organizacja VIRTUS.PRO mu to zrobi.
  • Odpowiedz
@viejra: ogromne firmy czasami nie potrafią zabezpieczyć się przed ddosami w każdym przypadku a są to firmy z ogromnymi zasobami sprzętowymi a Ty oczekujesz od gracza cs'a by się zabezpieczył przed takimi atakami.
  • Odpowiedz
@viejra: no problem z ddosami jest taki, że przy dużym, dobrze zrobionym ataku to nie ma dobrej obrony. Są z resztą firmy które ci mogą całą infrastrukture sieciową przebudować i dostawic specjalne proxy i firewalle, które będą próbowały ratować sytuacje, ale jest to mega drogie. Jak oni streamują czy piszą z ludźmi, albo mając stałe ip pozwalają żeby było publicznie znane to niech zmienią i lepiej pilnują. To akurat mogą
  • Odpowiedz